Recullen cinc tones de deixalles en la campanya 'Per un Delta Net'

El 80% de la brossa recollida és plàstic i s'ha recol·lectat una tona més respecte de l'any passat
Més de 200 voluntaris han participat en la jornada de neteja d'una de les platges del Parc Natural de Delta de l'Ebre | TarragonaDigital

 

Més de 200 voluntaris han participat en la campanya 'Per un Delta Net' organitzada aquest diumenge als espais naturals de set municipis de l'entorn del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Durant la jornada, s'han recollit cinc tones de deixalles, majoritàriament plàstic, com taps, ampolles, bidons, cordes o xarxes, segons indica el primer balanç.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Enguany, s'ha recol·lectat una tona més respecte a l'any anterior. Tot i això, Xavier Abril, tècnic del Parc Natural i coordinador de la iniciativa, ha apuntat que la recollida de residus va a la baixa, atès que s'ha passat de les vuit tones de l'any 2015 a les cinc actuals. Les deixalles recol·lectades aniran a l'abocador de Mas de Barberans perquè és «complicat» donar una segona vida a aquests residus.

 

El 80% de la brossa recollida és plàstic i s'ha recol·lectat una tona més respecte de l'any passat | TarragonaDigital

 

Campanya 'Per un Delta Net'

Aquesta és una campanya de sensibilització ambiental que pretén fer-ho tant amb la població local com la visitant i, així, ensenyar que cal adquirir conductes més cíviques amb l’entorn i influir en un canvi en els patrons de consum que afavoreixi una reducció del volum de residus que generem.

 

L’acte central de la campanya 'Per un Delta Net' és l’acció de neteja d’espais naturals i periurbans que es realitza, habitualment, el segon diumenge de març i, enguany, ha estat el dia 10 d'aquest mes. Cada municipi ha triat una zona del seu entorn per netejar i, així, col·laborar per tenir el Delta de l'Ebre més net i no tenir tota aquesta quantitat de deixalles. 

Voluntaris en la jornada de neteja d'una de les platges inclosa en la campanya 'Per un Delta Net' | TarragonaDigital