Rescatat un flamenc ferit en un arrossar del Delta de l’Ebre

L’animal presenta una ferida a una de les ales i els Agents Rurals no descarten que sigui a causa d’un tret d’arma de foc. L’exemplar ha estat traslladat a un centre de fauna

La gran comunitat de flamencs del Delta de l’Ebre s’ha vist alterada aquest dimecres per un incident poc habitual en aquestes contrades. Els Agents Rurals han hagut de rescatar un exemplar d’aquesta espècie en un arrossar del Delta perquè presentava una ferida en una de les seves ales.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons expliquen els mateixos Agents Rurals, l’animal ha estat traslladat a un dels centres de fauna que el cos té al territori per tal que l’exemplar es recuperi de la ferida. En aquest sentit, i segons informa la mateixa institució a través del seu compte de Twitter, en aquestes instal·lacions es comprovarà si la ferida del flamenc es deu a un simple fet accidental o a un possible tret d’arma de foc. 

El flamenc, una espècie molt protegida al Delta

Si es confirmés que l’exemplar ferit ha rebut un tret d’arma de foc estaríem parlant d’un fet greu, ja que el flamenc és una espècie molt protegida pels encarregats de cuidar el Parc Natural del Delta de l’Ebre. De fet, els últims 5 anys aquesta espècie havia patit una davallada d’emparellaments amb només 1.000 parelles, raó per la qual es va decidir emprendre mesures per revertir la situació.

Els flamencs són l'espècie més emblemàtica del Delta de l'Ebre | ACN

 

Gràcies a les iniciatives impulsades, els emparellaments han augmentat i durant l’any 2018 n’hi va haver un total de 2.176 que van aconseguir reproduir fins a 1.545 polls, xifra que està pel damunt de la mitjana registrada des de l’any 1992. El màxim històric el té l’any 2009 amb 3.139 parelles.

Aquesta espècie és la més emblemàtica del Delta de l’Ebre, on hi és durant tot l’any, convertint la zona en l’únic punt de Catalunya on aquesta au nidifica i un dels pocs llocs del Mediterrani on ho fa de manera regular. En les èpoques migratòries, els flamencs es veuen sorpresos per l’arribada massiva d’altres espècies d’ocells que van cap al centre d’Europa o al nord d’Àfrica i que fan parada al Delta.