El poble de Paüls, en una imatge d'arxiu

Salut farà aquest divendres un cribratge massiu a Paüls on es confirmen 15 positius en dos dies

Hi ha diferents brots d'origen familiar i social i es tem «pel creixement i rapidesa de l'aparició de símptomes»

Salut farà aquest divendres, 8 de gener, un cribratge poblacional a Paüls, al Baix Ebre. El municipi, amb un cens de 556 habitants, ha registrat 15 positius els últims dos dies però el consistori ja ha avançat que els contagiats vinculats als brots del poble superen la vintena. Hi ha casos confirmats de fora del municipi que hi estan relacionats. Aquests focus de Covid-19 a la població són d'origen familiar i social i s'ha decidit fer el cribratge «pel creixement i rapidesa de l'aparició de simptomatologia en la població del municipi». A més dels 15 positius, hi ha 49 contactes estrets en quarantena, 22 dels quals pendents de fer-se les proves.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'Ajuntament de Paüls i el Departament de Salut han organitzat el cribratge per detectar els casos asimptomàtics. Les PCR es faran des de les 9 del matí fins a les 15 del migdia al Casal Municipal. La unitat de presa de mostres estarà formada per un equip de professionals d'infermeria i administratius i gestors Covid. El Departament demana que se segueixi correctament l'aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas i que es respectin les mesures de protecció i les recomanacions.