Salven una tortuga babaua al port de Sant Carles de la Ràpita

Aquest exemplar té un pes de 47 quilograms i va ser traslladat al CRAM per avaluar el seu estat
Salven una tortuga babaua al port de Sant Carles de la Ràpita | Agents Rurals

 

Una nova tortuga babaua ha estat atrapada a les xarxes de pesca d’una embarcació a Sant Carles de la Ràpita. Aquest exemplar ha estat salvat pels Agents Rurals, després que pescadors del municipi ebrenc l’enxampessin, sense cap intenció, a prop de la costa de Vinaròs i la localitzessin entre les xarxes en ser recollides. Aquesta ha estat traslladada a la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM).

 

Un nou exemplar de tortuga babaua enxampada a l'Ebre

Aquest no és el primer cas que hi ha a Sant Carles de la Ràpita. A finals d’octubre, Agents Rurals van salvar dues tortugues babaues que van quedar atrapades entre les xarxes d’uns pescadors i, en aquest cas, es va seguir el mateix protocol que el que s’ha realitzat en aquest darrer cas. A més, al setembre es van localitzar dos nius d’aquesta espècie, un a la platja de l’Ardiaca i l’altre a la platja de Vilafortuny, dins del municipi de Cambrils, on es van poder comptar fins a 15 tortugues babaues en el primer i 11 en el segon cas.

 

En aquest nou cas de salvament, els pescadors van alertar als Agents Rurals dels fets el passat dimarts, 6 de novembre, els quals es van encarregar de realitzar els tràmits per traslladar la tortuga, que pesava 47 quilograms, a la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM). L'avaluació que li van realitzar la tortuga era positiva, ja que no presentava cap ferida i estava en bon estat.

 

D’ençà que està actiu el nou protocol, els pescadors ja no tenen permís per alliberar les tortugues de nou al mar, ja que abans, si aparentment no presentaven cap mena de ferida, ho podien fer, però s’havia detectat que moltes tortugues que eren retornades, morien.