Sant Jaume d'Enveja, Deltebre i el Pinell de Brai tenen 48 hores per retirar estelades i pancartes

Sant Jaume d'Enveja, Deltebre i el Pinell de Brai tenen 48 hores per retirar estelades i pancartes
L'Ajuntament de Deltebre amb la pancarta dels presos i una estelada, en una imatge d'arxiu | ACN

 

La Junta Electoral de Zona de Tortosa ha emès tres resolucions on dona 48 hores a Sant Jaume d'Enveja, al Montsià, Deltebre, al Baix Ebre i el Pinell de Brai, a la Terra Alta per retirar estelades, pancartes i altres símbols ideològics dels edificis i espais públics. En els tres casos es demana la retirada de les pancartes en favor dels presos polítics de les façanes dels edificis consistorials. La junta insisteix que els «poder públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política». Els Ajuntaments tenen 24 hores per presentar un recurs. En els tres casos ha estat el Partit Popular qui ha presentat la denúncia.

 

Se sumen a Tortosa, Amposta o Alcanar

La setmana passada dos municipis ebrencs ja van retirar les pancartes, llaços grocs i simbologia dels seus espais públics. Es tracta de Tortosa, que va treure la pancarta en suport als presos i els llaços de la façana després que la Junta Electoral ho notifiqués el passat 25 de març. La denúncia la va posar el grup polític de Ciutadans, i la Junta Electoral va donar dotze hores al consistori tortosí per despenjar els símbols. L'endemà, el 26 de març, van retirar la pancarta amb el lema «Llibertat Presos Polítics» i els llaços grocs. 

 

El dimecres 27 de març la Junta Electoral de Tortosa va enviar la notificació a l'Ajuntament d'Alcanar on informava que el consistori tenia dotze hores per treure la pancarta dels presos, llaços grocs o adhesius amb l'estelada arreu del municipi. L'endemà, 28 de març, Alcanar va despenjar la pancarta de la balconada de l'ajuntament. La denúncia l'havia interposat l'entitat Aixeca't-Levántate. 

 

En el cas d'Amposta, també va ser la setmana passada que va retirar la simbologia independentista dels edificis municipals arran d'una denúncia del Partit Popular a la Junta Electoral, que resolia que la col·locació d'aquesta simbologia «vulnerava flagrantment» la neutralitat del consistori.