Hospital Comarcal de Móra d'Ebre

El servei de teleictus de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre atén 20 casos aquest 2019

Nou dels pacients han hagut de ser traslladats a Bellvitge per realitzar-los neurointervencions

El servei de teleictus que presta l'Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, en col·laboració amb l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, ha atès 20 casos activats del Codi Ictus fins a finals de setembre d'enguany. Els pacients han estat 7 dones i 13 dones amb edats compreses entre els 45 i 94 anys. Vuit d'ells han rebut tractament trombolític al propi servei d'urgències de l'Hospital Comarcal de Móra, nou han estat traslladats a Bellvitge per realitzar neurointervencions, sis traslladats a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i en cinc casos es va desactivar el Codi Ictus i van quedar ingressats a al centre morenc.

El servei permet, sobre el paper, una millora de resposta en el cas d'ictus per als afectats de la zona pròxima al centre morenc. La col·laboració amb els neuròlegs de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa és important sobretot pel temps de resposta amb què s'atenen els pacients. Des de l'Hospital de Móra es connecten amb el centre tortosí, on els neuròlegs poden visualitzar les imatges del TAC practicat i mitjançant una pantalla i una càmera poden veure el pacient i donar indicacions als professionals de l'Hospital de Móra, consensuant el tractament a dispensar.

Durant el 2018 es van atendre 28 pacients amb criteris de Codi Ictus dels quals sis van rebre tractament farmacològic al l'Hospital de Móra i deu van ser traslladats a Bellvitge per fer neurointervencionisme com a primera opció. La resta van ser derivats a la unitat d'Ictus del Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per ser ingressats.


Comentaris