Tot a punt per a la setena edició del festival Eufònic

Més d'un centenar d'artistes d'arreu del món pujaran a diversos escenaris del Delta de l'Ebre per mostrar l'art sonor i visual més avantguardista
La setena edició de l'Eufònic tindrà lloc del 30 d'agost al 2 de setembre | CEDIDA

 

Comença el compte enrere per a l'Eufònic, un festival que gira al voltant de les arts sonores i visuals, de quatre dies de durada, que se celebra a Sant Carles de la Ràpita i a diversos espais naturals del Delta de l'Ebre. L'esdeveniment, que enguany arriba a la setena edició, començarà aquest dijous, 30 d'agost, i no finalitzarà fins al dilluns, 2 de setembre.

L'espectacle «Moments» marcarà el tret de sortida a l'Eufònic

L'espectacle audiovisual «Moments» serà l'encarregat de donar el tret de sortida al festival. Es tracta d'una proposta que fusiona el llenguatge orgànic i els paisatges onírics de l'artista francès Mathieu Le Sourd —anomenat Maotik—, amb l'electrònica de l'artista argentí establert a Barcelona, Nicolás Melmann, generada mitjançant diversos instruments allunyats de les noves tecnologies.

Aquesta proposta tindrà lloc el 30 d'agost, a les 20.30 hores, a l'Auditori Sixto Mir de Sant Carles de la Ràpita. L'espectacle encetarà quatre dies plens de música, en què més d'un centenar d'artistes d'arreu del món pujaran als escenaris per mostrar al públic l'art sonor i visual més avantguardista que hi ha actualment, tant a escala nacional com internacional. Un cop acabi aquest acte, la DJ Alicia Carrera acabarà d'amenitzar la nit a la Figuereta Meeting Point, a partir de les 22.00 hores. 

La setena edició de l'Eufònic incorpora més dosis de pop

Cal posar en relleu que en aquesta nova edició del festival es podrà sentir més pop  Així doncs, es podran veure grups com North State, la mutació electrònica de Marion Harper i la seva banda, el cantant californià Lawrence Rothman, l'austríaca AVEC o Los Ganglios, que ofereixen una mescla de cúmbia, hardcore punk i tecnopop. A més, els escenaris de l'Eufònic acolliran altres artistes destacats com Betcam, Jorge Caiado o Mariona Aupí. 

Seguint amb el model d'altres anys, els concerts més íntims i pausats tindran lloc a l'Església Nova, les propostes més experimentals i arriscades es faran al Mercat Vell i, en canvi, els actes més potents i multitudinaris es duran a terme al Pavelló Firal. Una de les novetats d'aquesta edició és la creació de Lo Sindicat, que acollirà les activitats youFonic, que consisteix en un espai de tallers, diàleg i concerts dirigit als joves. L'objectiu d'aquest indret és apropar la creació sonora i visual, que s'està duent a terme dins del panorama nacional, als joves d'entre 13 i 28 anys. 

El paisatge del Delta de l'Ebre, l'element vertebrador del festival

Un dels elements essencials i diferencials de l'Eufònic és el paisatge de les Terres de l'Ebre i del Delta de l'Ebre, el qual converteix el festival en una autèntica experiència sonora i visual. Per aquest motiu, es podran veure diverses creacions i instal·lacions inspirades amb l’entorn, passejades sonores o les actuacions en espais únics com el tradicional vermut als Ullals de Baltasar o la festa al Xiringuito de la Costa.

"ATENCIÓ: Denuncien el llançament il·legal de residus en un abocador de Tarragona" "ATENCIÓ: Una comarca tarragonina ofereix casa gratuïta per atreure nous professionals"