Ascó proposa sortides i activitats familiars per gaudir de l’entorn natural de la Llacuna

Les sortides tenen lloc els dissabtes i els diumenges fins a l'octubre i es poden reservar en línia
Visita l'entorn de la Llacuna d'Ascó i gaudeix de la natura amb família | Àngel Ullate

Aquest estiu les propostes familiars i de proximitat estan sent les més concorregudes. Redescobrir indrets que tenim al costat de casa i gaudir del nostre territori. Des de l’Oficina Municipal de Turisme d’Ascó han creat diferents propostes per descobrir el meravellós paisatge que envolta la Ribera d'Ebre, juntament amb el ric patrimoni natural, cultural i patrimonial.

A part de l'activitat per excel·lència que és viure l'essència de l’Ebre navegant amb el llagut Lo Roget d'Ascó. Aquest any arriba una novetat que ens permet descobrir tots els secrets de la llacuna d’Ascó amb diferents sortides pel seu entorn, aptes per a totes les edats i que permeten gaudir a petits i grans de la natura en el seu estat més pur.

Les sortides tenen lloc els dissabtes i els diumenges fins a l'octubre i es poden reservar en línia | Àngel Ullate

 

La Llacuna d'Ascó et permet conèixer la biodiversitat de la zona

La Llacuna d'Ascó està situada al marge esquerre del riu Ebre, aigües avall, separada del seu curs principal, que temps enrere corresponia a una antiga platja de còdols. La manca de circulació d'aigua ha fet que en els darrers anys s'hagi anat cobrint de macròfits que gairebé ocupen tota la làmina d'aigua. Aquest espai, gairebé desconegut, té un alt potencial pel que fa a determinades espècies de fauna i flora autòctones.

Aquesta temporada per primer cop s'ha obert al públic de manera controlada per protegir els valors naturals, però a la vegada fomentar el coneixement de la biodiversitat de la zona. En la mateixa sortida per visitar la Llacuna si poden realitzar tres activitats diferents: construir caixes de niu, descobrir el món dels petits mamífers o construir refugis per a ratpenats.

En la mateixa sortida per visitar la Llacuna si poden realitzar tres activitats diferents | Àngel Ullate

 

Construir caixes de nius

Quines espècies d’ocells i ratpenats viuen al costat de casa nostra? Quina funció tenen aquests dins de l’ecosistema? Per a què serveixen les caixes niu dels ocells? Aquestes i moltes més preguntes amenitzaran un taller on us podreu introduir en el món dels ocells, a la Llacuna d’Ascó.

Construir caixes niu per ocells és una bona manera de despertar l’interès dels més petits cap a la natura. Es construiran les caixes i els refugis, s'aprendran quines són les seves funcions, quins beneficis ens aporta tenir aquesta fauna prop de casa, per a quines espècies serveixen i com es col·loquen.

La Llacuna té un alt potencial pel que fa a determinades espècies de fauna i flora autòctones. | Àngel Ullate

Descobrir el món dels petits mamífers

Amb aquesta activitat es descobriran els micromamífers que es poden trobar en molts ambients prop de casa nostra. En aquest cas, la Llacuna d’Ascó. Es podrà conèixer com són, on es troben, com s’estudien, quina és la seva importància ecològica i quines amenaces tenen.

L’activitat consta de dues parts, una d’explicativa sobre quines espècies s'hi poden trobar, on viuen, de què s’alimenten, etc. I una de pràctica sobre com capturar-los, manipular-los i estudiar-los.

Descobreix tots els secrets de la llacuna d’Ascó amb diferents sortides pel seu entorn | Àngel Ullate

Construir refugis per a ratpenats

Quines espècies de ratpenats viuen al costat de casa nostra? Quina funció tenen aquests dins de l’ecosistema? Per a què serveixen els refugis? Aquestes i moltes més preguntes amenitzaran un taller que permet introduir-nos en el món dels ratpenats. Construir refugis de ratpenats és una bona manera de despertar l’interès dels més petits cap a la natura. S'aprendran quines són les seves funcions, quins beneficis ens aporta tenir aquesta fauna prop de casa, per a quines espècies serveixen i com es col·loquen.

Si voleu més informació sobre les activitats turístiques d'Ascó, podeu posar-vos en contacte amb l’Oficina Municipal de Turisme d’Ascó trucant al 977 406 583 o enviant un correu a: turisme@asco.cat. Els tiquets per les sortides es poden comprar en línia a través de la seva pàgina web

"Gran inversió per a la prevenció i reparació de danys a la conca de l'Ebre" "La crisi de la Covid-19 accelera l'ampliació de les urgències de l'Hospital de Tortosa"