La piscina de Riba-roja, tancada pels «reiterats episodis de defecació»

L'Ajuntament implantarà detectors d'orina i es planteja la instal·lació de càmeres de videovigilància
Imatge d'arxiu d'una piscina municipal | Cedida

 

Davant «dels reiterats episodis de defecació» patits durant els últims dies, l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre, a la comarca de la Ribera d'Ebre, s'ha vist obligat a clausurar, provisionalment, les seves piscines municipals.

Reunió a la Casa de la Vila per combatre aquest «comportament groller»

Segons ha informat el consistori, la repetició d'aquests fets, que ha qualificat de «comportament groller», va desencadenar una reunió d'urgència —ahir dimarts, 31 de juliol— per tal de posar remei a aquesta «desagradable situació»

Després que el recinte municipal ja restés tancat durant dos dies, la setmana passada, com a mesura per «renovar la totalitat dels dos vasos d'aigua» —buidant les piscines i coincidint amb la parada tècnica de l'estiu—, els responsables de les instal·lacions han tornat a trobar evidències de defecacions i d'orina a l'aigua.

Una qüestió de salut pública

Per tal de garantir la salut pública dels usuaris, l'Ajuntament de Riba-roja ha acordat controlar nominalment les entrades i sortides del recinte i posar detectors d'orina a l'aigua, alhora que ha demanat la col·laboració ciutadana, mitjançant persones voluntàries i anònimes que «s'encarreguin de vigilar les instal·lacions durant tota la franja horària d'apertura de les piscines, comunicant qualsevol incident al personal municipal».

A més, el consistori ebrenc està estudiant la instal·lació de càmeres de videovigilància per tal «d'identificar els incidents que s'hi puguin registrar».

Defecar a la piscina pot ser un delicte penal

Des de l'Ajuntament avisen que aquest tipus de conducta representa «un atemptat contra la salut pública que pot ser constitutiu de delicte penal i sanció», d'acord amb l'ordenança municipal de civisme.

La presència d'excrements i d'orina a l'aigua de les piscines, on conviuen nens, nenes i persones de totes les edats, posa en risc el benestar dels usuaris, ja que «pot provocar infeccions gastrointestinals, dermatitis, conjuntivitis i otitis», entre altres afectacions.

La piscina municipal, tancada

Per tot això, s'ha decidit tancar la piscina, a fi d'assegurar que l'aigua compleixi amb les condicions fisicoquímiques i microbiològiques idònies per al bany de la població. A més, l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre ha assegurat que, si la situació es repeteix, es procedirà a 'hiperclorar' l'aigua dels vasos, fet que suposarà una restricció de les hores de bany, que no podran ser més de tres.

"Tortosa tindrà, altra vegada, pista de trànsit per a l'examen de conduir" "El Govern destina quasi 752.000 euros per al control del cargol poma a l'Ebre"