L'espai de vacunació per als treballadors de la campanya de fruita dolça al local de la Democràcia de Móra d'Ebre

Els temporers de la fruita dolça de la Ribera d'Ebre responen massivament per vacunar-se de la Covid

Es preveu administrar més de 200 dosis durant la campanya

La campanya de vacunació per als temporers  de la fruita dolça de la Ribera d'Ebre ha tingut una resposta massiva. Prop del 90% han volgut rebre la vacuna  contra la Covid-19 aquest dijous. 

S'ha habilitat l'espai de la Democràcia de Móra d'Ebre on s'ha citat els treballadors cada tres minuts. En la primera jornada de la campanya d'aquest dijous està previst administrar 110 vaccins unidosi de Janssen. Acabarà dilluns.

Els treballadors  que han acudit són empleats de recol·lecta i envasat d'empreses com Cerima Cherries de Tivissa o el Grup Fruiter de Benissanet. Tots ells han reconegut que esperaven la vaccinació des de feia temps i que tornen a la feina «més tranquils». 

Una campanya amb mesures extremes

Els temporers han seguit mesures de seguretat extremes en les campanyes de la fruita dolça d'enguany i l'any passat. Ara, reclamaven la vacuna i ja l'esperaven des de feia temps. 

Tal com admeten els temporers, per ells és tornar a la feina «més tranquils». D'aquesta manera, tal com estan treballant, «si un és positiu» no contagiarà a tots.

Algun desmai i la port inicial han contrastat amb la sortida amb el vaccí  ja administrat. Tots els treballadors sortien satisfets de ser immunitzats. «Ja estem tots vacunats i tots els companys tenien ganes per estar més tranquils», admeten.

La majoria de temporers són menors de 40 anys i per franja d'edat encara no havien estat inclosos per vacunar-se. Ara, davant l'oportunitat, l'han aprofitada per vaccinar-se.

Està previst que es vacunin més de 200 persones durant la campanya. S'han acollit Cerima Cherries, Fruits Bancalets, La Capelleta, Grup Fruiter de Benissanet, Flor del Camp i Monitfruits Export.