Els establiments de les Terres de l'Ebre comencen a quedar-se sense Cacaolat

Algunes distribuïdores esperen des de fa dos dies l'arribada del producte, però a la resta del territori no hi ha dificultats

Els primers símptomes de falta de Cacaolat es podrien començar a notar partir d'avui dimarts, 8 de gener, a bars i restaurants a causa de la vaga que ja fa sis dies que ha aturat la producció de la planta de Santa Coloma de Gramenet, segons ha explicat la presidenta del comitè d'empresa, Juana Mari Lozano just abans de reunir-se amb la direcció. Lozano ha assegurat que el subministrament de batuts de vidre serà «complicat» a partir d'avui dimarts a la restauració. Les grans superfícies, amb més estoc, començaran a «tenir problemes» per oferir batuts d'aquí un o dos dies, ha explicat. Amb tot, hi pot haver diferències d'afectació depenent de si qui fa el subministrament és la mateixa empresa o un distribuïdor que pot emmagatzemar més producte, ha puntualitzat. «Si és Cacaolat l'encarregat de fer-ho, el repartiment no ha sortit i per tant, no hi ha subministrament», ha afegit.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Un dels primers punts on es noten els problemes és a les Terres de l'Ebre. Les distribuïdores alimentàries fa dos dies que esperen l'arribada de productes i han hagut de paralitzar algunes ofertes que havien previst per als seus clients amb articles de la marca. Així ho han explicat fonts de l'empresa Toscà, Distribucions Vidal Sabaté, de Tortosa, al Baix Ebre. Els responsables de la distribuïdora de begudes també han mostrat inquietud per la desinformació que pateixen respecte a l'aturada, ja que no han pogut contactar amb l'empresa per conèixer quina és la situació de les seves comandes.

Un paquet d'ampolles de Cacaolat, damunt de la barra d'un bar
Un paquet d'ampolles de Cacaolat, damunt de la barra d'un bar | ACN

 

Més normalitat al Penedès

En canvi, als bars de la zona del Penedès, per exemple, en general la vaga dels treballadors de Cacaolat no ha provocat problemes d’abastiment, ja que la majoria d’establiments reben les begudes a través d’empreses intermediàries que encara tenen els magatzems plens. Alguns locals consultats han dit que desconeixien l’aturada de la planta de Santa Coloma i s’han mostrat inquiets pels possibles problemes d’estoc de batuts durant els pròxims dies.

Juan Miguel Correa, del Bar Armengol de Cubelles, al Garraf, ha assegurat que «seria un problema» no tenir Cacaolat, «perquè és un producte que té molta sortida a l’hivern, sobretot entre els nens i les persones grans». Correa ha explicat que setmanalment fa dues comandes de Cacaolat, i aquest dimarts ha rebut el producte sense problemes, si bé s’ha mostrat escèptic de cara a l’encàrrec que ha de fer dijous per tenir provisions pel cap de setmana.

Les reivindicacions dels treballadors

La presidenta del comitè d'empresa de Cacaolat, Juana Mari Lozano, també s'ha referit al procés de negociació amb l'empresa, tot assegurant que l'aturada es manté mentre no s'acceptin les seves reivindicacions. Alhora, ha afirmat que el comitè té ganes de «tornar a seure i parlar» perquè l'última reunió «va ser molt complicada».

Els treballadors de la companyia reclamen millores en el calendari laboral de 2019 que els permeti recuperar les condicions pactades el 2017 per a una millor conciliació de la vida laboral i familiar. Segons l'acord, els treballadors de la planta de producció, que són una seixantena, es deslliuraven dels torns rotatius dels caps de setmana dels mesos d'estius —de mitjans de juny a mitjans de setembre— i també dels cap de setmana del mes de desembre.