Territori transformarà la C-12 amb actuacions urgents i la construcció de carrils dobles per sentit

S'invertiran 60 MEUR en els carrils 2+1 i gairebé 6 MEUR en la millora del ferms i els talussos i en dues noves rotondes
Imatge de la C-12 després del tràgic accident mortal del passat mes de juliol, a Xerta | ACN

 

 

El Departament de Territori ha presentat «un pla integral» de transformació de la carretera C-12, la comarcal ebrenca que més accidents ha acumulat durant el 2019, per millorar-ne la seguretat i la competitivitat. Començaran de seguida obres de reforç del ferm entre Xerta i Rasquera, s'estabilitzaran els talussos que ha malmès el temporal, i es faran dues rotondes d'accés a Jesús (Tortosa) i Ascó (Ribera d'Ebre). La inversió serà de 5,9 milions d'euros. El conseller Damià Calvet també ha anunciat que, entre el 2022 i el 2025, es construiran dobles carrils per sentit, en 12 trams, d'Amposta fins a Lleida, amb una inversió de 60 MEUR.

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presentat aquest dijous a Tortosa el pla de millora de la funcionalitat i la seguretat de la C-12 en tota la seva longitud, des de Lleida fins a Amposta. «Tenim l'ambició de transformar-la en una via competitiva amb diverses actuacions immediates i plantejaments ambiciosos a mitjà-curt termini, solucions que necessita el territori perquè hi hagi dinamisme econòmic», ha defensat. L'actuació més rellevant és la transformació de la carretera entre Amposta i Lleida, de 133 quilòmetres, en una via 2+1, amb carrils desdoblats per sentit que milloren la seguretat dels avançaments i eviten els xocs frontals, els accidents més greus. L'any passat en dos d'aquests tipus d'accidents van morir sis persones a Aldover i Xerta. Vuit persones van perdre la vida en accidents en aquesta carretera el 2019.

 

El programa del 2+1 preveu una inversió de 60 milions d'euros fins al 2025. S'executarà per fases a partir del 2022, quan estiguin redactats i licitats els projectes. Es consensuaran i es treballaran diferenciats en 12 trams —2 al Segrià i 10 a la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre i el Montsià. Es prioritzarà les zones amb més volum de trànsit, ja que les intensitats de vehicles mitjanes varien a la C-12 entre els 2.500 vehicles i els 12.600 vehicles diaris.

 

Els carrils 2+1 consisteixen a crear un carril addicional en un sentit o altre de la circulació, alternadament, i separar la mitjana amb una infraestructura física. El Departament ha assenyalat que aquest model s'ha aplicat amb èxit a països capdavanters en seguretat viària, com Suècia, França o Irlanda. A Catalunya, el Govern l'està desplegant des de fa uns anys, amb exemples al corredor format per la C-55 i la C-58. «Són costos assumibles i que encaixen per al Govern per millorar tot l'Eix de l'Ebre», ha remarcat Calvet.

 

 

Desdoblament al calaix

El desdoblament integral de la C-12 de moment es descarta. Calvet ha defensat que s'ha de mantenir com un projecte de país «a abordar quan toqui» però ha assegurat que en aquests moments suposaria «una dimensió pressupostària i de projectes impossible d'encaixar» per al Govern. «Per això proposem aquest plantejament del 2+1, intel·ligent, possible i que suposa una inversió assumible i que dota de competitivitat, seguretat i comoditat als usuaris del territori», ha dit.

 

Imatge del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet | ACN

 

Obres immediates

Mentre es prepara aquests desdoblaments de trams per sentits, Territori començarà a executar obres urgents per millorar la situació de l'Eix de l'Ebre. Amb una inversió de 5,9 milions d'euros es faran en els pròxims dies, setmanes i mesos diverses millores. Urgeix, en primer lloc, començar en pocs dies l'estabilització de talussos entre Benifallet i Tortosa, afectats pels aiguats del mes passat. El pressupost és de 700.000 euros i s'executaran en quatre mesos.

 

També es reforçarà el ferm en dos trams. Primer entre Aldover i Xerta, un tram de sis quilòmetres on s'implantaran separadors de fluxos, es millorarà el drenatge i es reposaran les juntes de dilatació dels ponts. Els treballs compten amb un pressupost d'1,5 milions d'euros, començaran enguany i es faran en sis mesos. També es repararà el ferm entre Xerta i Rasquera, uns 20 quilòmetres on es provaran materials innovadors, com el cautxú que prové de residus plàstics i proporciona condicions físiques que milloren el rendiment i disminueixen el desgast dels vehicles. També s'hi invertiran 1,5 milions d'euros.

 

Jesús i Ascó tindran noves rotondes. A Tortosa millorarà l'accés al camí dels Masets i a l'EMD i acabarà amb l'encreuament amb semàfors per on s'accedeix ara. El projecte es troba en fase d'audiència, el tràmit previ a la licitació de l'obra. Els treballs es licitaran i executaran aquest any, amb una inversió prevista de prop de 820.000 euros i un termini de cinc mesos. La segona rotonda es farà a la C-12b, a Ascó i donarà accés al municipi i a la central nuclear. L'obra es licitarà i executarà durant aquest any, amb una inversió prevista d'1,2 milions d'euros i un termini de cinc mesos.

 

També es redactaran aquest any els projectes de reordenació d'accessos entre les EMD de Jesús i Pla d'Illes i a la T-302 al terme de Ginestar, i s'adaptarà a persones amb mobilitat reduïda la passarel·la per a vianants situada al quilòmetre 18 de la C-12 a Tortosa. També es plantejarà la nova rotonda de la C-12 per accedir a Flix.

 

Més camions cap a l'abocador

Amb la posada en marxa de l'abocador de Riba-roja d'Ebre, i davant la preocupació dels alcaldes de la zona per l'augment del nombre de tràilers que creuran aquesta carretera a la Ribera d'Ebre, el conseller Calvet ha assegurat que es controlarà, des de Trànsit (Interior) i des de Territori com evoluciona l'augment de pas de vehicles pesants per demanar, «si cal, horaris condicionats de pas» per a aquests camions de manera que no afecti la normalitat a la via.