El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig; i del director de la Mostra de Jazz de Tortosa, Xavier Bertomeu en la presentació de la 27a edició del festival de música

Tortosa celebrà la Mostra de Jazz en recintes a l'aire lliure i amb mesures de seguretat

El festival es programarà del 30 de juliol al 15 d'agost

La 27a edició de la Mostra de Jazz de Tortosa s'ha readaptat per la pandèmia  i se celebrarà en espais a l'aire lliure, amb aforaments limitats i complint les distàncies de seguretat. L'avançament en les fases de la desescalada ha permès buscar noves dates. Així, el certamen s'ha programat del 30 de juliol al 15 d'agost i és un dels quatre grans festivals  d'aquest estil que han anunciat que es mantenen aquest estiu arreu de l'estat espanyol, juntament amb els de Sant Sebastià, les Canàries o el de Vilafranca del Penedès. El director de la Mostra, Xavier Bertomeu, ha assenyalat que aquesta edició serà «la del sentit comú», ja que caldrà que totes les peces i les persones implicades s'adaptin a les circumstàncies actuals.

En la presentació aquest divendres, Bertomeu també ha destacat que el programa de concerts mantindrà el protagonisme als grups que actuen a l'Espai del Jazz Jove dels Països Catalans i ha fet una crida especial a les formacions de les Terres de l'Ebre perquè s'hi inscriguin a través de la web del festival per poder-los incorporar al cartell  i ajudar a reactivar, també, l'activitat dels músics ebrencs.

Les actuacions del festival  es programaran principalment entre els dijous, divendres i dissabte. Amb tot, també es planteja la possibilitat de fer altres activitats al llarg de la setmana, que puguin ampliar el ventall estrictament musical. Totes elles es faran en espais oberts, la majoria vinculades a bars i restaurants, però també s'adaptaran com a escenaris altres punts de la ciutat com ara la plaça de l'Absis, el recinte modernista del Museu de Tortosa o el parc Teodor Gonzalez.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha afirmat que des del primer moment que van haver d'ajornar les activitats culturals ja van manifestar la voluntat de reprogramar-les quan «fossin possible amb les condicions necessàries». «La Mostra de Jazz era un dels exemples més clars d'aquest objectiu», ha assegurat Roig. A més, ha remarcat que la voluntat del certamen és que continuï sent un element de dinamització per la recuperació de l'economia ebrenca.