L'Ajuntament de Tortosa, en una imatge d'arxiu

Tortosa adjudica per 1,31 MEUR la remodelació de la plaça de l'Ajuntament i cinc carrers pròxims

Les obres, que executarà l'empresa Romà, han de començar abans d'acabar l'any i s'allargaran sis mesos

La junta de govern de l'Ajuntament de Tortosa ha adjudicat per 1,31 milions d'euros les obres de remodelació de la plaça de l'edifici consistorial i de cinc carrers de l'entorn. L'oferta guanyadora ha estat la de l'empresa Romà Infraestructures i Serveis, amb un 15% per sota del preu de licitació. L'Ajuntament destinarà una partida de 571.745,25 euros amb càrrec al Pla d'Actuació Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona a finançar les obres. L'actuació abastarà un espai de 3.673 metres quadrats i el govern municipal preveu que les obres, amb un termini d'execució de sis mesos, comencin abans que acabi l'any.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El projecte preveu la remodelació de la plaça de l'Ajuntament, el carrer Doctor Vilà, el carrer Pescadors, la travessia de Santa Teresa, el carrer Lluís Millet, part de la plaça Emili Sanz fins al carrer Na Perona, i el carrer d'Enric Bayerri fins a connectar amb la plaça Cabrera. Aquestes vies passaran a tindre prioritat per a les persones i inclouen la plantació d'arbrat, així com la instal·lació de nous elements de mobiliari urbà.

De la mateixa manera, també connectarà la plaça de l'Ajuntament amb l'avinguda de la Generalitat, a través dels dos passatges; es reordenarà la circulació a la plaça Emili Sanz; i amb la disposició del paviment es recordarà la trama urbanística original dels habitatges de l'antic barri de Pescadors, gràcies a la recerca feta per l'arquitecte responsable del projecte, Ramon Valls