Nou tractament contra la proliferació de mosquits al litoral del Delta de l'Ebre després de les últimes pluges

El Copate treballa en una superfície de 475 hectàrees on la pujada del nivell del mar ha inundat focus larvaris
L'avioneta que fa les fumigacions contra el mosquit al Delta de l'Ebre | ACN

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) ha iniciat aquest dimecres el tractament d'una superfície d'unes 475 hectàrees d'espais naturals del Delta de l'Ebre per evitar la proliferació de mosquits. Segons un comunicat de l'ens, les pluges dels últims dies, tot i ser dèbils, han fet pujar el nivell del mar inundat focus larvaris del litoral. L'activitat ha començat a l'hemidelta sud, on es tracten 275 hectàrees de litoral dels municipis de Sant Jaume d'Enveja, Amposta i Sant Carles de la Ràpita, al Montsià. Aquest dijous està previst que els tractaments passin a l'hemidelta nord, amb 200 hectàrees entre Deltebre i l'Ampolla, a la comarca del Baix Ebre. El president de l'ens, Joan Alginet, ha explicat que és un dels tractaments més importants de l'any.

Els tècnics del Copate efectuen un seguiment de la població de mosquit al Delta de l'Ebre i programen els tractaments per evitar que les larves es converteixin en adults. Enguany, l'ens ha incrementat la superfície a tractar per controlar la població de mosquit, especialment, pels efectes del temporal Glòria i les pluges, que han provocat la inundació d'una major superfície. Fins aquests moments s'han tractat unes 5.000 hectàrees d'espais naturals, mentre que els tractaments en arrossars ja han finalitzat.

"Agenda: Tot a punt per al 7è Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta" "Importants novetats sobre el judici de l'accident de Freginals, on van morir 13 joves"