Pla detall de diverses injeccions preparades per subministrar la vacuna contra la covid-19, al costat d'una de les ampolletes

Les tres infermeres de les Terres de l'Ebre expedientades per l'ICS van vacunar diversos familiars seus

Les professionals van citar els parents a una residència de discapacitats on s'havien de desplaçar

Les tres infermeres expedientades per l'Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l'Ebre van posar la vacuna de la Covid-19 a diversos familiars seus, segons ha pogut confirmar l'ACN. Les professionals van aprofitar que havien d'administrar el vaccí a una residència de discapacitats del territori per avisar els seus parents i vacunar-los al marge del programa previst.

Apartades cautelarment del seu lloc de treball

El secretari de Salut Pública i director gerent de l'ICS, Josep Maria Argimon, ha fet públic l'incident aquest dimecres, 13 de gener, tot i que en un primer moment no ha aclarit si les professionals havien acabat d'administrar la vacuna. Ara, l'ACN ha pogut corroborar que els familiar sí que van arribar a rebre el vaccí. Aquest matí Argimon ha titllat els fets «d'incident molt desafortunat» i «molt greu». També ha indicat que les han apartat de forma cautelar del lloc de treball i que qualsevol irregularitat d'aquest tipus serà sancionada.

«Un fet aïllat»

Segons ha apuntat la regió sanitària Terres de l'Ebre en un comunicat, «es tracta d'un fet aïllat que no ha afectat el pla de vacunació, i tots els residents van rebre la vacuna que pertocava segons estava planificat». A causa de la gravetat dels fets s'investigarà i recopilarà tota la informació per prendre les mesures per evitar que es torni a repetir, assegura la nota.

Prop de 3.000 vacunats a les Terres de l'Ebre

El Departament de Salut remarca «tota la coordinació i l'excel·lent feina que fins ara estan realitzant tots els equips de vacunació arreu de les Terres de l'Ebre», on s'ha administrat la primera vacuna fins al dia d'avui a 1.200 professionals del territori.

La previsió és que diumenge ja s'hagi administrat la primera dosi de la vacuna a tots els centres de l'àmbit residencial, on s'inclouen tant centres de gent gran, persones amb discapacitat, persones amb trastorns de salut mental i centres religiosos de la regió sanitària de Terres de l'Ebre.

Fins ara s'han administrat 1.712 vacunes a residents i professionals de residències, amb la qual cosa si se sumen les 1.200 que s'han posat als professionals sanitaris la xifra de vacunats arriba a les 2.912 persones.