Imatge d'arxiu d'una granada de la Guerra Civil

Troben quatre granades de la Guerra Civil en unes obres d'un habitatge a Benifallet

Les van localitzar els operaris de les obres i els efectius de l'EDEX les van desactivar

Sorpresa majúscula d'uns operaris mentre duien a terme unes obres de rehabilitació en un habitatge al municipi de Benifallet, al Baix Ebre. Divendres passat, 23 d'octubre, els treballadors van trobar quatre granades de mà de l'època de la Guerra Civil espanyola, segons avança el 'Diari de Tarragona'. 

Després de la troballa, els treballadors van donar l'avís ràpidament a la Guàrdia Civil, que es va deplaçar fins al lloc. Els agents van identificar els artefactes explosius com a granades 'pinya', que es trobaven en mal estat de conservació, i van ordenar aturar d'immediat les obres en aquell habitatge i van assegurar l'espai.

Tal com apunta el citat mitjà, a continuació van arribar al lloc els efectius de l'EDEX, l'Equip de Desactivació d'Exposius de la Guàrdia Civil, que van analitzar els explosius, i van determinar que encara duien la càrrega en el seu interior. Seguidament, els agents de l'EDEX van traslladar les granades de mà fins a una zona segura, una pedrera, on van fer explotar els artefactes de manera controlada.


Comentaris