Nedar a alta mar amb tonyines roges, el Tuna Tour, torna aquest estiu adaptada a la Covid-19

Entre altres mesures preventives, es reduirà l'aforament a la meitat al catamarà i es delimitaran les zones de bany
Balfegó ofereix banys amb tonyines de fins a dos-cents quilos a alta mar. | TunaTour
 

Comença la temporada d'estiu, i amb ella, van apareixent activitats de lleure en espais oberts i naturals, algunes de noves i d'altres que fa anys que realitzen. Enguany, però, les circumstàncies impedeixen en molts casos que aquestes es puguin dur a terme, tot i que en alguns, com és el cas del Tuna Tour, és possible adaptar-se tot seguint les mesures i recomanacions necessàries per evitar la infecció de la Covid-19.

Un bany amb tonyines roges de 200 quilos mentre es descobreix la pesca sostenible d'aquest peix

El Tuna Tour, està organitzat per l'empresa Balfegó, especialitzada en pesca, aqüicultura i comercialització de tonyina roja. Després d'unes projeccions audiovisuals i unes explicacions sobre l'activitat pesquera amb la tonyina roja en fins a cinc idiomes, un catamarà de 18 metres d'eslora surt des de la costa de l'Ametlla de Mar per allunyar-se'n dues milles i mitja. Allà, a alta mar, els participants es poden banyar envoltats de centenars de tonyines roges de dos metres de longitud i fins a 200 quilos de pes.

Aquesta iniciativa turística té com a objectiu donar visibilitat al model empresarial de Balfegó de pesca sostenible i millorar el coneixement d'aquesta espècie marina, la seva gestió, consum i comercialització, donant així la possibilitat de conèixer de primera mà el procés d'alimentació, control i cura de la tonyina roja. En els últims 15 anys Balfegó ha transformat la pesca i comercialització de la tonyina roja amb la finalitat de conservar i ajudar a millorar l'estoc de l'espècie, al mateix temps que desenvolupava una indústria sostenible econòmicament i molt lligada al desenvolupament social i econòmic de la població de l'Ametlla de Mar.

Es redueix l'aforament a la meitat al catamarà, entre altres mesures

El Tuna Tour torna després d'haver preparat un entorn segur de l'amenaça de la Covid-19 per a tots els seus participants i el personal laboral en tots els espais. Les mesures preventives es fan presents des que es posa el peu a l'oficina del port, equipada amb catifes desinfectants i on es controlarà la temperatura dels viatgers i on ja és obligatori l'ús de mascareta i del dispensador de gel hidroalcohòlic. La novetat més destacada la trobem al catamarà, que, també equipat amb catifa desinfectant a l'entrada i dispensadors de gel distribuïts per tot el seu espai, reduirà el seu aforament a la meitat.

Durant el bany, hi haurà marcats itineraris i col·locades una sèrie de boies per delimitar còmodament la distància entre els banyistes. De fet, tant durant el viatge com mentre es faci la degustació gastronòmica, es controlarà el correcte manteniment de la distància de seguretat. A més, l'empresa ha actualitzat els seus protocols de neteja i ha incorporat sistemes de desinfecció específics enfront del virus, a més d'impartir formació a tot l'equip del Tuna Tour.

"Reforç a l'Ebre: Recuperen un necessari servei de Salut per aquest estiu" "Desesperats i desconnectats: Un poble de TGN, sense cobertura des de fa dies"