Un apicultor amb abelles al davant.

Unió de Pagesos torna a reclamar compensacions pels danys de l'abellerol a les explotacions apícoles

Les pèrdues es va quantificar l'any passat en 5,16 quilos de mel per arna

Unió de Pagesos, Apicultors Lleidatans, l'Associació d'Apicultors de Barcelona, Apicultors Gironins, l'Associació Catalana d'Apicultors i la Cooperativa Apícola Tarragonina han tornat a demanar al Govern que compensi els danys i perjudicis que l'abellerol causa en els assentaments apícoles i reclamen que es recuperi la línia d'ajuts que havia estat activa entre 2005 i 2013. El sindicat va presentar al novembre un informe a Territori on es quantificaven pèrdues de 5,16 quilos de mel per arna pels efectes d'aquest ocell però hi sumaran les vinculades a productes derivats com el pol·len, el pròpolis, la gelea real i la cera, a més dels danys que l'abellerol provoca a les colònies d'abelles.

Els apicultors afectats per l'abellerol han de presentar reclamacions patrimonials davant del Govern per reclamar els danys. És un procés llarg i costós i, com recorda el sindicat, en molts casos es deneguen i cal recórrer per via judicial. UP i les organitzacions apícoles catalanes denuncien que el Govern no vol compensar els danys amb una línia d'ajuts perquè l'excés de burocràcia actual els faci desistir de demanar compensacions. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!