Reiteren l'oposició a la massificació eòlica i fotovoltaica a la Terra Alta i Ribera d'Ebre

El sindicat assenyala que el model energètic perjudica les explotacions agràries i les inutilitza
Unió de Pagesos reitera la seva oposició a la massificació eòlica i fotovoltaica | ACN

Unió de Pagesos ha reiterat la seva oposició a la massificació d'instal·lacions d'energia eòlica i parcs solars que es projecten a la Terra Alta i a la Ribera d'Ebre i contra el model de concentració que planifiquen les grans empreses energètiques amb «importants impactes ambientals i paisatgístics». El sindicat assenyala que la massificació «crea perjudicis a les explotacions agràries que poden quedar inutilitzades, als camins rurals i als sistemes de reg, i als murs de pedra seca que s'enderroquen».

UP demana la transició cap a un model energètic amb una «planificació responsable i amb visió de conjunt» que «eviti la concentració en un espai limitat». El sindicat defensa que cal facilitar la producció i la comercialització d'energies renovables i la biomassa forestal com a ingrés complementari per als professionals agraris.

Aposta per instal·lacions de dimensió més petita, amb la implicació de la gestió del territori, amb finançament local i inversions de la ciutadania, i que prioritzi les plaques solar als sostres de les edificacions existents i en zones urbanitzades.

"Tortosa viu el primer dia de la fase 1 amb les terrasses gairebé plenes" "El Govern vol «alliberar de pressió» les zones de TGN amb més parcs eòlics"