Unió de Pagesos insisteix en la necessitat de millorar les assegurances per l'incendi de la Ribera d'Ebre

El sindicat ja havia transmès a l'Administració que l'obligació d'assegurar per cinc anys era inassumible per l'alt cost
L'incendi a la zona situada entre la Palma d'Ebre i Flix on es pot veure una granja de bestiar afectada pel foc | ACN

Unió de Pagesos ha insistit en la necessitat de millorar les assegurances agràries per als beneficiaris dels ajuts per a l'incendi de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià del 26 de juny, en el marc de la Taula Agrària celebrada a Barcelona. En aquest sentit, el sindicat considera raonable l'aclariment sobre l'ordre de convocatòria d'ajuts fet per Agricultura, segons el qual només caldrà que la pagesia contracti les assegurances per a les parcel·les afectades per l'incendi, tot i que UP treballarà per la millora. En la reunió de la comissió tècnica sobre l'incendi celebrada a Flix el 6 de novembre, el sindicat ja va transmetre a l'Administració que l'obligació d'assegurar l'explotació durant cinc anys era inassumible per l'alt cost.

El sindicat també ha demanat a la reunió de la Taula Agrària que es puguin acollir a l'ordre de convocatòria d'ajuts el màxim nombre possible d'afectats, ja que només s'hi han acollit 412 hectàrees d'un total de 1.071 afectades. El Departament s'ha compromès a estudiar l'obertura d'una nova ordre de cara a l'any vinent per a les hectàrees que no s'hi han acollit, així com a fer seguiment de recuperació del potencial productiu per obrir una convocatòria d'ajut si s'escau.

També et pot interessar

"👏Contractaran persones a l'atur per reforestar la zona de l'incendi de la Ribera" "🏥 Malestar a Tortosa i els pobles per la pèrdua d'hores de metge"