Més de 150 infraccions per tinença de drogues en un any a Tortosa

La unitat canina de la Policia Local de Tortosa està ensinistrada per detectar fins a 14 tipus de substàncies de disseny diferents
La unitat canina de la Policia Local de Tortosa ha detectat més de 150 infreccions per tinença de drogues | Policia Local Tortosa

 

 

Al llarg d'aquest últim any, la unitat canina de la Policia Local de Tortosa ha permès destapar un total de 154 actes per consum de drogues a la via pública o per tinença de drogues. És el resultat de l'acció d'aquesta unitat, que fa just un any que es va renovar amb la incorporació de dos nous gossos. A més de detectar la presència d'aquests casos, durant aquest temps, la unitat també ha participat en diversos operatius de seguretat sobre drogues juntament amb altres cossos de seguretat. 

El Titan i l'Okinawa, els dos gossos agents de la Policia Local de Tortosa

La unitat canina de la Policia Local de Tortosa està integrada per dos agents i per dos gossos. Un dels animals s'anomena Titan, té dos anys i és de la raça pastor belga malinois; l'altre es diu Okinawa i és un pastor alemany que té un any i que es troba en fase de formació. Tant un com l'altre estan ensinistrats per reconèixer i detectar fins a catorze substàncies estupefaents  de disseny diferents, així com pólvora o bitllets en grans quantitats, sigui en llocs oberts o en tancats, en vehicles i persones estàtiques o bé en moviment. A més a més, també estan ensinistrats en seguretat ciutadana utilitzant la modalitat d'impacte per tal de dissoldre situacions de conflicte. 

Detenen un home amb receptes mèdiques falsificades

El passat dimecres, 29 de maig, la Policia Local de Tortosa va detenir a un home que estava en una farmàcia intentant aconseguir ansiolítics amb unes receptes mèdiques falsificades. La recepta era de la província de Saragossa i el personal de la farmàcia estava advertit sobre possibles receptes falsificades provinents d'aquesta mateixa província. Amb aquestes sospites, van demanar al client que presentés més documentació per comprovar que tot estigués en ordre i l'home va simular que no entenia el que li demanaven —el detingut és de nacionalitat marroquina i té 37 anys—.

El personal de la farmàcia va alertar a la Policia Local que va apropar-se fins a l'establiment. Finalment, van registrar al sospitós i li van comissar quatre capses de medicaments ansiolítics, fins a 60 receptes falsificades i 1.650 euros en efectiu. Els agents el van detenir per delicte de falsificació de document públic. 

"🐶HEROIC: Rescaten 2 gossets que s'estaven ofegant en un canal a l'Ebre" "El Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc tanquen la «millor» edició"