Pla mitjà d'una agent dels Mossos d'Esquadra rebent uan dosi de la vacuna d'AstraZeneca a la comissaria de Tortosa

Comença la vacunació dels agents dels Mossos a l'Ebre amb la previsió d'immunitzar més del 80% del cos

El vaccí d'AstraZeneca s'administra a uns 200 agents i es farà una segona campanya per completar la vaccinació

Aquest dijous es completarà la primera fase de vacunació del cos dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre. Els vaccins d'AstraZeneca es van començar a administrar aquest dimecres a la tarda a la Comissaria de Tortosa, on s'ha desplaçat un equip mòbil de Salut. Uns 200 agents s'han apuntat de forma voluntària a rebre la vacuna. Suposa un 40% de la plantilla i suposarà la immunitat d'entre el 80% i el 85% del cos al territori quan es completi la segona fase. S'ha prioritzat la vaccinació d'efectius de primera línia amb servei al públic, els serveis de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Ordre Públic, «per protegir a la ciutadania amb el contacte que té amb el policia i la mateixa seguretat dels agents dels cossos de seguretat».

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La gerent de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, ha destacat la resposta dels agents dels Mossos que de forma voluntària s'han apuntat a rebre la vacuna d'AstraZeneca. La campanya s'ha coordinat amb el Departament d'Interior. Lleixà ha aprofitat per repetir la crida a la vacunació de la ciutadania. «Animem que a tothom que es vacuni perquè necessitem la immunitat de grup, la immunitat col·lectiva, i això només passa si un percentatge superior al 80% de la població la tenim vacunada», ha recordat.

Aquestes són els percentatges de vacunació que es preveu aconseguir en les plantilles ebrenques dels cossos de seguretat. «Un percentatge entre el 80 i 85% dels agents s'estan vacunant. És una decisió voluntària del mosso i volem aconseguir una immunitat de grup al territori i al país. A més dels Mossos, policies locals i vigilants de Terres de l'Ebre iniciaran aquesta campanya de vacuna per aconseguir-ho», ha dit l'intendent Vicenç Lleonart, cap de la regió policial de les Terres de l'Ebre.