Una webcam permet seguir en directe el període de cria d'una parella d'òlibes al Delta de l'Ebre

L'organització ecologista SEO/BirdLife té en funcionament nou dispositius similars en diferents espais naturals

Una webcam permet seguir en directe les evolucions d'una parella d'òlibes i les seves cries al delta de l'Ebre durant el període de reproducció. El dispositiu es troba situat a la Reserva Ornitològica de Riet Vell, dins d'una caixa niu ocupada per la parella de rapinyaires nocturns que aquesta temporada han tingut cinc ous, tres dels quals ja han eclosionat. Espècie protegida, l'òliba té una àmplia distribució mundial però la seva població està baixant de forma acusada a l'Estat. Segons SEO/Birdlife, la causa es troba en la radical transformació del medi agrari.

La del Delta és la novena webcam d'aquestes característiques que posa en marxa l'entitat per sensibilitzar i difondre el coneixement sobre aus de diferents espais naturals estatals. Les imatges en directe des de dins de la caixa niu que habiten les olibes al Delta de l'Ebre, així com de la resta de webcams, es pot seguir a través de l'adreça https://www.seo.org/camaras/.

"El cas Castor, al Senat: Reclamen que es retornin ja els diners als clients" "Canvi de plans: L'accelerador lineal d'Amancio Ortega no anirà al Verge de la Cinta"