L'Ajuntament d'Aiguamúrcia redueix el seu pressupost en un 17,6% per depurar el dèficit

La xifra, que es va aprovar de manera inicial en el plenari municipal, suma 1.296.501,39 euros

El ple de l’Ajuntament d’Aiguamúrcia va aprovar, dilluns passat, el pressupost de 2020 de manera inicial, que suma 1.296.501,39 euros i suposa una reducció d’un 17,6% respecte a l’anterior. L’equip de govern ha procurat reduir la despesa i ajustar els ingressos per tal de depurar el dèficit de les arques municipals. Cal recordar que, actualment, l’Ajuntament està aplicant un pla de sanejament -aprovat durant l’anterior legislatura- per a millorar l’estat de les finances municipals i que s’ha de complir de manera estricta.

Això, suposa que es limiti, per exemple, la partida d’inversions, motiu pel qual, es recorre a subvencions d’administracions supramunicipals que contemplen gairebé la totalitat de l’obra. El capítol d’inversions s’enfila als 404.706,31 euros, que es destinaran a l’execució d’obres diverses. Per una banda, es destaca la substitució i condicionament dels fanals del terme municipal per una tecnologia més sostenible (118.316,84 euros) a través d’una actuació provinent del PUOSC. També es realitzaran millores al camí d’accés de les Pobles a Mas d’en Parés (111.101,44 euros) a través del PAM. Ambdues accions també es faran amb recursos propis: 5.915,83 euros i 5.555,08 euros, respectivament.

També s’executaran obres de millora en relació amb els desperfectes ocasionats pel temporal Gloria, a través d’una subvenció de la Generalitat, de 32.188,48 euros. El capítol d’inversions es redueix un 39% respecte a l’anterior pressupost per tal de contenir les arques municipals i també segons les directrius del pla de sanejament. El pressupost municipal es va aprovar per 4 vots a favor i 2 en contra i estarà exposat de manera pública durant un període de quinze dies.

"Ja es coneix la data d'obertura de la piscina d'estiu de Valls!" "Descobreix les interioritats de la Casa de la Festa 2020 de Valls!"