Imatge de les obres al Convent de les Arts d'Alcover

Alcover aprova els pressupostos del 2021 amb més inversions en cultura i infraestructures

Es preveu una despesa de sis milions i mig d'euros | L'augment pressupostari és degut a un increment de les aportacions

L'Ajuntament d'Alcover aprova el pressupost de l'any 2021, en què es preveu una inversió en el municipi de més de sis milions i mig d'euros. Els comptes del municipi de l'Alt Camp han estat aprovats amb els vots a favor d'ApC, la CUP i Junts; i amb els vots en contra d'ERC.

Concretament, el pressupost del 2021 està integrat pel de la mateixa corporació, de 6.512.936 euros; el del Patronat del Museu Municipal amb 101.585,00 euros i el d’Alcover Ràdio amb un import de 29.039,00 euros. En total, el pressupost ascendeix a 6.537.560 euros, excloent transferències entre l'entitat i els seus organismes autònoms.

Comparat amb l'exercici anterior, els pressupostos de l'any que ve presenten un augment de 475.041 euros, el que suposa un augment del 7,83%. El consistori explica que aquest increment de la despesa es deu a l’augment de recursos provinents de majors subvencions i la venda de parcel·les de propietat municipal.

Augment de les aportacions

Una de les aportacions que destaca l'ajuntament són els fons FEDER i del Departament de Turisme de la Generalitat, que han subvencionat el projecte 'Foment de la ruta urbana, de gran valor cultural i arquitectònic, pel nucli antic d’Alcover', lligat amb la reurbanització del Raval del Carme.

La Diputació de Tarragona també ha fet les seves aportacions, col·laborant amb la millora de la segona fase del passeig de l’Estació. Per últim, el Departament de Turisme també ha estat un dels impulsors del projecte de millora de l’experiència turística al Molí de Dalt, del Mas de Forès.

Canvi de paradigma davant el coronavirus

Com altres aspectes de l'àmbit administratiu, els nous pressupostos del 2021 han estat condicionats per la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, tal com detalla l'Ajuntament d'Alcover; el Consell Europeu ha permès als estats incomplir els requisits pressupostaris que es donarien en unes condicions normals.

Aquestes condicions especials permeten desviar-se temporalment de l'objectiu pressupostari a mitjà termini. Tot i això, l'ajuntament preveu un estalvi de 114.583 euros, «un bon coixí preventiu per tal de superar els desequilibris i els contratemps que la pandèmia pugui originar».

Un nou local pel banc d'aliments

Entre les despeses corrents dels nous pressupostos, una reserva de fons anirà destinada al banc d'aliments, a millorar-ne el servei i habilitar un nou local, donada la creixent demanda, arran de la pandèmia, d'aquest tipus de servei.

Així mateix, els nous comptes aposten per les polítiques mediambientals sostenibles, en les que s'hi troba la finalització de la redacció del Pla de Gestió Conjunta Forestal d’Alcover i la reducció de les partides derivades de combustibles fòssils arran de la posada en funcionament de la central de biomassa.

Inversions en accessibilitat i cultura

Pel que fa a les inversions, es preveu la construcció d'un nou accés a la urbanització de Mas Gassol, per tal d'evitar que els veïns hagin d'entrar per la transitada carretera C-14. Així mateix, el Molí de Dalt experimentarà una rehabilitació, amb l'objectiu d'evitar la desaparició del patrimoni alcoverenc.

També es preveu finalitzar les obres del passeig de l’Estació i la reurbanització i millora de serveis del raval del Carme. Per acabar, i fent una menció especial al sector cultural, es preveu finalitzar les obres de la residència d’artistes alConvent de les Arts i es pressuposta la posada en funcionament d’aquest equipament, amb l'objectiu «que es converteixi en un dels motors de creació cultural del territori».