Un centenar de vehicles, beneïts a Valls el dia del patró dels conductors

El mossèn Àguila ha estat l'encarregat de beneir els vehicles al davant de la parròquia del Carme, que custodia l'altar de Sant Cristòfor
El mossèn Àguila beneeix un vehicle a Valls durant la celebració de Sant Cristòfor, patró dels conductors. | Àngel Ullate

 

Prop d'un centenar de vehicles s'han beneït aquest diumenge al matí a Valls. Ha estat en el marc de la celebració de Sant Cristòfol, patró dels conductors. El mossèn Joan Àguila ha estat l'encarregat d'oficiar aquest acte, que se celebra des de fa uns quants anys. A canvi de la benedicció, els conductors podien deixar un petit donatiu, que es destinarà a la conservació de l'edifici del temple del Carme. És en aquest punt on es custodia la imatge de Sant Cristòfol. 

 

 

Cotxes, bicicletes i patinets, beneïts a Valls per Sant Cristòfol

Valls és una de les localitats catalanes on se celebra la festivitat de Sant Cristòfol, el patró dels conductors i els viatgers. El dia oficial d'aquest sant és el 10 de juliol, però ha estat aquest diumenge al matí quan centenars de vehicles han passat per davant de la parròquia del Carme per rebre la benedicció. 

 

Cotxes, motos, bicicletes i fins i tot patinets s'han aturat al davant de la parròquia a l'espera de l'aigua beneïda. El mossèn Joan Àguila ha estat l'encarregat d'oficiar aquest acte, que ja s'ha convertit en tota una tradició. L'objectiu, a més de retre homenatge al sant, és el de recordar les responsabilitats com a conductors, com el respecte a les normes de circulació o la prudència i el respecte a la resta. 

 

El mossèn Àguila beneeix un patinet durant la celebració de Sant Cristòfol. | Àngel Ullate

 

Objectiu: rehabilitar l'edifici del temple del Carme

A canvi de beneir els vehicles, els conductors podien fer un petit donatiu a la parròquia del Carme. L'edifici on s'ubica el temple que custodia Sant Cristòfol es troba molt deteriorat, per això s'ha demanat a les persones que han participat en l'acte si podien fer una petita aportació econòmica. A més, també s'ha entregat als conductors una breu pregària i recomanacions per millorar la conducció. 

 

Un centenar de vehicles s'han apropat per ser beneïts el dia de Sant Cristòfol. | Àngel Ullate

 

També et pot interessar: