Comença la Fira de Bandolers d'Alcover

Fins al 14 d'octubre, Alcover esdevindrà, un any més, epicentre de les trifulgues bandoleres

Torna la Fira de Bandolers d'Alcover, de l'11 al 14 d'octubre, Alcover esdevindrà un municipi bandoler gràcies a la cita bandolera més important de Catalunya. Enguany es celebra la 16 edició de la fira, la qual arriba amb novetats repartides entre els quatre dies de fira. En total, s'han programat més de 50 actes per a tots els públics. Alcover viatja als segles XVI i XVII per reviure aquestes disputes entre el bàndol dels Morells i el dels Voltors.

Joan Olivella, Diputat dels Serveis d'Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona, va ser l'encarregat d'inaugurar oficialment la fira el passat 11 d'octubre, amb la participació del grup de teatre La Resclosa. Després de la inauguració, es va dur a terme la inauguració de l'exposició «No oblidis el camí», de Jordi Isern, pintor alcoverenc de reconeixement internacional. Aquest matí s'han obert les portes de la Gran Taverna dels Bandolers. A la tarda s'ha fet la conferència «Morells i Voltors: El bandolerisme a Alcover en l'època moderna».

Una daltra de les novetats és el racó gastronòmic, el nou format de la Gran Taverna dels Bandolers que substitueix el tast de bandolers de les passades edicions
Una daltra de les novetats és el racó gastronòmic, el nou format de la Gran Taverna dels Bandolers que substitueix el tast de bandolers de les passades edicions | Jordi Ribellas/Arxiu Municipal

 

Novetats de la 16a edició

Per a aquesta nova edició, s'ha triat la plaça Nova d'Alcover com a epicentre teatral de la fira.  La plaça ha esdevingut la Gran Taverna dels Bandolers, un espai en què teatre i gastronomia es donen de la mà. A més, la Taverna estarà animada per les actuacions de la banda de la Taverna, amb la formació Fenya Rai. També s'incorpora un nou espectacle de públic infantil: el conte bandoler, el qual acompanyarà altres espectacles de gran importància com La comèdia dels murris, l'esbatussada bandolera i Benvinguts a la taverna dels bandolers!

La companyia de teatre La Resclosa celebra el seu 10è aniversari. Per celebrar aquesta fita, la companyia ha decidit abandonar els escenaris per tornar al centre del poble amb «la roda del temps» i l'espectacle «Històries i cançons a la taverna dels bandolers».

Una daltra de les novetats és el racó gastronòmic, el nou format de la Gran Taverna dels Bandolers que substitueix el tast de bandolers de les passades edicions. Així mateix, aquest racó serà el punt de trobada de vilatans i visitants on es podrà gaudir d'una oferta gastronòmica de productes amb segell km 0: plats de brasa, plats calents com sopa i estofat, cerveses artesanals, vins, tapes i cafès, així com d'un bon lloc per seure, menjar, reposar i agafar forces. A més, tampoc ens podem oblidar d'altres actes importants com «La Bandolerada» del dissabte, 13 d'octubre; una gimcana dirigida als prop de 500 infants que hi assistiran.