El Convent de les Arts d'Alcover retorna a la postguerra amb 'Memòria de les oblidades'

A càrrec de l'actriu Rosa Andreu, tindrà lloc aquest diumenge, 5 de març, a les set de la tarda
L'actriu Rosa Andreu en el drama històric de la postguerra 'Memòria de les oblidades' | cedida

 

 

Aquest diumenge, 5 de març, el Convent de les Arts d'Alcover acollirà la representació de l'obra 'Memòria de les oblidades'; un drama històric de postguerra àmpliament documentat que comptarà amb la interpretació de l'actriu Rosa Andreu.

 

Fonamentada en la documentació dels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria, l'obra 'Memòria de les oblidades' recrea la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Obates i recorda l'única afusellada que encara roman a la fossa comuna de la ciutat. Un escenari dramàtic de plena postguerra, on el règim dels sublevats franquistes inicià una etapa de repressió brutal amb ànims genocides, que obligà a milers de persones a marxar a l'exili, mentre d'altres patien el control, la humiliació, les deportacions, els empresonaments, les tortures i la mort.

 

Tot plegat un exercici de Memòria històrica teatralitzada, on Rosa Andreu interpreta quatre dones: la Maria, l'Annita, la Dolores i la Teodora; totes elles jutjades, condemnades a presó, i seguint la política de dispersió de presoners de la maquinària franquista, traslladades al Convent de les Oblates de Tarragona, convertit en presó. Soles, allunyades de les seves famílies i suportant dures condicions carceràries, acabaran enterrades a la fossa comuna del Cementiri de Tarragona.

 

Les entrades per 'Memòria de les oblidades', es poden adquirir per 12 euros a la pàgina web del Convent de les Arts, a la Casa de Cultura Ca Cosme d'Alcover, o el mateix dia a taquilla des d'una hora abans de l'inici de l'espectacle. La proposta es troba inclosa en els abonaments Teatre i General, i té un preu de 9 euros pels posseïdors del carnet del Convent de les Arts.

 

El Convent de les Arts d'Alcover retorna a la postguerra amb 'Memòria de les oblidades' | Isma Llanes

 

 

Xerrada sobre memòria històrica a Ca Cosme

D'altra banda, el divendres 3 de maig a les vuit del vespre, la Casa de Cultura Ca Cosme d'Alcover acollirà una xerrada de memòria històrica sobre les presons i les dones en temps de postguerra. Aquest espai de coneixement comptarà amb l'autora del text 'Memòria de les Oblidades', Tecla Martorell, i la historiadora Montse Sans, ambdues membres del Fòrum de Tarragona per a la Memòria.

 

Et pot interessar: