La Cia. Passabarret de Valls obre la temporada de tardor del Convent de les Arts

L'espectacle va fer residència durant uns mesos al Convent de les Arts
Pla mig d'un dels números acrobàtics i amb música en directe de l'espectacle 'Josafat' de Cia. Passabarret. | VallsDiari.cat

 

El Convent de les Arts d’Alcover iniciarà aquest diumenge 7 d'octubre a les 18.00 hores la programació de tardor 2018 amb l'espectacle de circ ‘Josafat’ de la Cia. vallenca Passabarret. Una de les curiositats d'aquest espectacle de 'KM.O' és que durant uns mesos va fer residència al Convent de les Arts.

El Convent de les Arts d’Alcover presenta una variada programació de tardor

Adaptació en clau de circ de la novel·la modernista de Prudenci Bertran

"Josafat" és la història del que s’ha considerat el 'Geperut de Notre‐Dame' de la literatura catalana. Una història d’una realitat fosca en la que ara Passabarret revitalitza al protagonista per donar‐li llum. L'obra és una adaptació en clau de circ de la clàssica novel·la modernista de Prudenci Bertrana que desconstrueix la passió, la por, les contradiccions, les obsessions, els contrastos i la tragèdia d'aquest Geperut de Notre-Dame català, donant com a resultat un relat breu, naïf i obert a un públic familiar.

Cia Passabarret de Valls

La Cia Passabarret es funda el maig de 1995 a Valls, amb joves artistes de carrer que decideixen ordenar i posar en escena alguns dels seus números més elaborats. Anualment realitza una mitjana de 100 actuacions amb les seves diferents propostes, i a l'octubre de 2012 va obrir el seu propi centre de creació i producció d'espectacles anomenat La Circoteca a Vals, a més de la seva escola de circ. La Circoteca ha estat premiada amb el Premi de Circ Zirkòlika 2015, en la categoria de millor iniciativa per la projecció de circ de Catalunya. Actualment, Cia. Passabarret està integrada per Dèlia Batet (única supervivent des de la creació de la companyia), Oriol Llop i David Sancho.

Escola de l'espectador 

En el marc de l'Escola de l'espectador, dimecres 3 d'octubre al matí a l'Institut Fonts del Glorieta, es durà a terme un col·loqui a càrrec dels acròbates de 'Josafat', Oriol Llop i Maria Cavagnero, amb els alumnes de secundària on es debatrà sobre l'obra de Prudenci Bertrana i l'adaptació del text a format circense. 

Les entrades per 'Josafat'

Les entrades per l'espectacle es poden adquirir a 6 euros (4 euros amb el Carnet del Convent de les Arts) a www.conventarts.cat, a la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover i el mateix dia a taquilla des d'una hora abans de l'inici de l'espectacle. La proposta es troba inclosa en els abonaments Petits i Grans i General.

"Valls reivindica l’1 d’octubre de manera massiva" "Aquesta és la nova plaça 1 d'Octubre d'Alcover"