Restauradors de Valls a la plaça del Blat

Valls fa una crida al turisme per omplir els restaurants de la comarca i salvar les calçotades

Amb la finalització de les restriccions pel confinament comarcal, l'Alt Camp promou la calçotada arreu de Catalunya

Els restaurants de Valls promocionaran la  calçotada  de manera intensiva a partir d'aquesta mateixa setmana a tot Catalunya amb la finalització del  confinament comarcal. Així, la ciutat origen de la calçotada vol tornar a atreure visitants de tot el país i ho té tot a punt per la celebració de calçotades segures als seus establiments de restauració, amb el compliment de les mesures de protecció i prevenció de la salut.

Avui, l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el regidor de Promoció, Comerç i Turisme, Òscar Peris, acompanyats per una àmplia representació dels restaurants que serveixen la típica i autèntica calçotada, junt amb els responsables de la Indicació Geogràfica Protegida  Calçot de Valls, han informat de les accions de promoció de la calçotada per atreure visitants de Catalunya. En aquest sentit, el consistori ha iniciat, de manera immediata, la promoció de la calçotada tan a través de mitjans de comunicació com en xarxes socials per atreure visitants durant aquest mes de març i principis d'abril.

Accions de promoció i rutes turístiques

Amb l'objectiu de generar una oferta complementària a la calçotada per a les persones que visitin Valls, la regidoria de Turisme també ha reactivat bona part de la seva oferta de  rutes de cap de setmana que es poden contractar a través de l'Oficina Municipal de Turisme. En aquest sentit, s'ha reactivat la visita comentada al refugi antiaeri de la plaça del Blat, l'església de Sant Joan, Call Jueu, plaça de l'Oli i capella del Roser.

A més, per facilitar la visita a la ciutat, precisament aquesta setmana s'estrenen unes rutes autoguiades per carrers i zones històriques de Valls que els visitants poden realitzar amb el mòbil. Una d'aquestes rutes autoguiades és la ruta monumental de Valls que el visitant pot escoltar. Aquesta ruta permet descobrir la història de la ciutat a través dels seus principals monuments i edificis històrics, entre ells l'antic Hospital de Sant Roc, la capella del Roser, o les esglésies de Sant Joan, del Carme o Sant Antoni, immobles com Ca la Massona, Ca Vives, Ca Mercadé o Ca Segarra, places emblemàtiques com la del Blat, de l'Oli o del Pati, així com la zona de l'antic Call Jueu.