Una de les sales del Museu Casteller de Catalunya, encara en obres.

El Museu Casteller de Catalunya, a Valls, obrirà portes a l'estiu

L'equipament, que ha suposat un cost de prop de 9 milions d'euros, fa front als últims mesos d'obres. La Consellera de Cultura, Laura Borràs, ha fet una visita a les instal·lacions

L’alcalde de Valls, Albert Batet, creu que  aquest estiu ja es podrà inaugurar el Museu Casteller de Catalunya.  Sense voler confirmar una data concreta, Batet considera que en aquests propers mesos «podrem veure com es tira endavant aquest projecte», que ha tingut un cost de prop de 9 milions d'euros.

L’alcalde ha afegit que «la nostra idea és obrir-lo com més aviat millor, però amb totes les garanties de qualitat».  En cap cas s’inauguraria abans de les eleccions municipals i s’apunta l’estiu com a data d’obertura.

Durant una visita a les obres del Museu, on l’ha acompanyat la Consellera de Cultura, Laura Borràs, i els regidors de l’Ajuntament de Valls, Batet ha explicat que ara mateix el projecte es troba en «una fase molt final on s’està construint l’equipament interior», que disposarà de «l’última tecnologia amb màxima qualitat i innovació».

Una de les sales del Museu Casteller de Catalunya, encara en obres.
Una de les sales del Museu Casteller de Catalunya, encara en obres. | Júlia Giribets

En la visita, han recorregut les diverses sales i pisos del museu,  encara a mitges, i l'alcalde ha explicat quins elements anirien en cada espai que, de moment, encara no són visibles.

S'espera que el Museu sigui un revulsiu per a la ciutat

Batet ha explicat que aquest equipament serà un «motor», no només pel món casteller, sinó també des del punt de vista turístic,  ja que el fenomen internacional del fet casteller permetrà «desestacionalitzar la temporada turística situant Valls com una destinació turística de primer ordre i reforçant el nostre posicionament com a ciutat».

Per la seva banda, la Consellera de Cultura, Laura Borràs, ha expressat que el dia que s’inauguri el Museu Casteller «serà un dia de festa major per Catalunya» i també ha destacat el revulsiu que serà per la ciutat des del punt de vista turístic, ja que a partir del museu «els visitants podran conèixer Valls i tot el territori, a més de ser un espai integrador i de regeneració del barri».

Prèviament a la visita a les obres, la Consellera  s'ha reunit amb el Consorci del Museu Casteller de Catalunya, a l'Ajuntament de Valls.

També et pot interessar: