El Centre Cultural de Valls acull la desfilada per les capacitats

Una vintena de models de la Fundació Ginac i l’Institut Narcís Oller han desfilat aquest dimecres davant dels alumnes de les escoles vallenques, en un acte inclusiu i emocionant
Els models han desfilat amb vestits de diversos comerços de Valls. | J.G.

 

El Centre Cultural de Valls ha estat escenari aquest dimecres al matí d’una desfilada de moda molt especial. Es tracta de la Desfilada per les capacitats «La diferència marca tendència. Desfila't d'etiquetes». 

Així doncs, una vintena de models han desfilat els millors vestits de les botigues vallenques i de la zona al ritme de la música més actual. Es tracta d’un acte que forma part de la VI Setmana de les capacitats.

Els models, procedents de la Fundació Ginac i de l’IES Narcís Oller, han causat entusiasme entre el públic, format per alumnes de diverses escoles de Valls, que han gaudit molt de l'activitat.

Moment de la desfilada al Centre Cultural de Valls. | J.G.

 

Vestits per portar cada dia, roba d’hivern, jaquetes per a ocasions especials... els participants han lluït la roba i ho han fet ballant al ritme de la música i amb moltes ganes perquè ningú es perdés cap detall.

Les desfilades han estat complementades amb una actuació de ball, a càrrec d’Infinity Dansa, que han compartit escenari amb alguns dels usuaris de la Fundació Ginac, tot fent una emocionant coreografia.

Ha estat un acte divertit, participatiu, però sobretot inclusiu on els participants han pogut fer de models per un dia i gaudir de la complicitat del públic.

Premi al millor logotip per la Taula de les Capacitats

Durant l’acte també s’ha aprofitat per lliurar el premi al millor disseny de logotip per a la Taula de les Capacitats, realitzat pels estudiants vallencs. Els guanyadors han estat Araceli Garcia i Isaac Vendrell, alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Narcís Oller. Els dos guardonats han pujat a l’escenari a rebre el seu reconeixement, on els esperaven l’alcalde de Valls, Albert Batet, i el regidor d’Habitatge i Benestar Social, Jordi Cartanyà, per donar-los el premi.

Moment del lliurament del premi al millor logotip. | J.G.

 

Els estudiants han explicat el perquè del seu disseny. En el logotip apareixen dues persones anònimes amb els colors blanc i negre. «Volíem fer èmfasi en què el blanc no es pot veure sense el negre i viceversa. Amb això volem dir que tothom necessita algú per ser visible o per rebre ajuda i creiem que qualsevol persona ho pot fer», ha dit Araceli Garcia.

La Taula de les Capacitats és l'òrgan que proposa i organitza actuacions per tal de garantir la igualtat d’oportunitats de totes les persones amb capacitats diverses de Valls i vetllar pel seu compliment. En formen part diverses entitats: Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, Associació Trèvol, Fundació Ginac, Associació Porta Oberta, Espai Actua i Castellers de la Il·lusió. 

Col·laboració dels comerços

Per fer possible la desfilada, hi han col·laborat quasi una desena de comerços de la zona: Perruqueria Bea, Cortes Dstil, Merceria Trini Trikot, Tentazioni, Sensacions, Perfumeria Pijuan, Recasens Agroquímica i Pluvinet Valls. Aquest acte ha estat organitzat per la Fundació Ginac i IES Narcís Oller.

La Setmana de les Capacitats segueix en marxa i acollirà més activitats a Valls fins al cap de setmana. 

"Les dates del Gran Recapte d’aliments a Valls" "Els Mossos titllen de malentès els fets del Pla de Santa Maria"