Tot preparat a Figuerola del Camp per acollir 'La gent de la Cova del Gat'

La Diada començarà amb dos circuits pel patrimoni de Figuerola del Camp
Els actes es duran a terme durant tot el dia del pròxim 19 de setembre | Aj. Figuerola del Camp

Índex Amagar

Figuerola del Camp es prepara per acollir el pròxim dissabte 19 de setembre la sisena edició de la Diada de la Fundació i Patrimoni Cultural de Figuerola, organitzada per la Fundació Privada Catalana per l'Arqueologia Ibèrica (FPCAI).
 
El tret de sortida de la Diada serà a les 9:00 hores amb dos circuits pel patrimoni del terme de Figuerola. Amb el primer circuit es visitaran les tres esglésies romàniques del municipi i al segon la Torre de la Mixarda i la Cova del Gat, jaciment al qual es dedica l’edició d’enguany de la Diada.

El punt de trobada per a l'inici del recorregut de l'escenificació de 'La Gent de la Cova del Gat' és la Plaça de la Llibertat i l'aforament està reduïr a 30 persones a causa de les mesures de seguretat. La reserva es realitza a través del telèfon de l'ajuntament: 977 630 175


Més tard, entre les 12.00 hores i les 14.00 hores aproximadament, i com ja és tradicional durant la jornada, el Grup de Teatre "Quin Batre!" realitzarà una representació històrica de la vida i els costums de l'època del bronze inicial. 

Els horaris de les representacions són:

— 1ª representació a les 12.00 hores fins les 12.45 hores

— 2ª representació a les 13.00 hores fins les 13.45 hores

Enguany la representació es durà a la Plaça de la Llibertat fins el Castell i suposa el retorn de l'activitat pels Quin Batre! després de la situació generada per la Covid-19.

Els actes estaran adaptats a les noves mesures d’higiene | Aj. Figuerola del Camp

El grup de teatre ja fa setmanes que treballa per a donar forma a la recreació històrica i adaptar-la a les noves mesures de seguretat marcades pel PROCICAT. Per tal de respectar aquestes mesures d'higiene, l'aforament de l'esdeveniment es veurà limitat a 30 assistents per representació, serà obligatori dur la mascareta i mantenir la distància de seguretat.

A partir de les 18 hores, a la Sala de la Cooperativa de Figuerola es realitzarà l'acte central de la Diada. El Sr. Àngel Segarra, President de la FPCPAI, presentarà els actes del 20è aniversari de l'organització i donarà pas a la presentació del llibre "LA COVA DEL GAT MIL ANYS D'ENTERRAMENTS des del calcolític fins al bronze inicial" on intervindran els seus autors el Sr. Rafel Micó Pérez i el Sr. Roger Molinas Amorós.

Per finalitzar la Diada i com a tancament d'aquesta, tindrà lloc l'actuació musical de Maria Jacobs Trio.

Per assistir als diferents actes organitzats per la Fundació cal realitzar una inscripció prèvia escrivint un correu electrònic a — adriasegarragarriga@gmail.com —. 

En el cas de la visita teatralitzada, la reserva d'aquest acte la gestiona el Grup de Teatre Quin Batre! i podeu fer-la trucant al número de telèfon 669 422 259.
 

"Tots els detalls de l'inici del curs escolar a Valls!" "S'obre una nova convocatòria d'ajuts per a estudiants de Valls"