NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Els actes es duran a terme durant tot el dia del pròxim 19 de setembre

Tot preparat a Figuerola del Camp per acollir 'La gent de la Cova del Gat'

La Diada començarà amb dos circuits pel patrimoni de Figuerola del Camp

Figuerola del Camp es prepara per acollir el pròxim dissabte 19 de setembre la sisena edició de la Diada de la Fundació i Patrimoni Cultural de Figuerola, organitzada per la Fundació Privada Catalana per l'Arqueologia Ibèrica (FPCAI).
 
El tret de sortida de la Diada serà a les 9:00 hores amb dos circuits pel patrimoni del terme de Figuerola. Amb el primer circuit es visitaran les tres esglésies romàniques del municipi i al segon la Torre de la Mixarda i la Cova del Gat, jaciment al qual es dedica l’edició d’enguany de la Diada.

El punt de trobada per a l'inici del recorregut de l'escenificació de 'La Gent de la Cova del Gat' és la Plaça de la Llibertat i l'aforament està reduïr a 30 persones a causa de les mesures de seguretat. La reserva es realitza a través del telèfon de l'ajuntament: 977 630 175


Més tard, entre les 12.00 hores i les 14.00 hores aproximadament, i com ja és tradicional durant la jornada, el Grup de Teatre "Quin Batre!" realitzarà una representació històrica de la vida i els costums de l'època del bronze inicial. 

Els horaris de les representacions són:

— 1ª representació a les 12.00 hores fins les 12.45 hores

— 2ª representació a les 13.00 hores fins les 13.45 hores

Enguany la representació es durà a la Plaça de la Llibertat fins el Castell i suposa el retorn de l'activitat pels Quin Batre! després de la situació generada per la Covid-19.

Recreació històrica a Figuerola del Camp
Els actes estaran adaptats a les noves mesures d’higiene | Aj. Figuerola del Camp

El grup de teatre ja fa setmanes que treballa per a donar forma a la recreació històrica i adaptar-la a les noves mesures de seguretat marcades pel PROCICAT. Per tal de respectar aquestes mesures d'higiene, l'aforament de l'esdeveniment es veurà limitat a 30 assistents per representació, serà obligatori dur la mascareta i mantenir la distància de seguretat.

A partir de les 18 hores, a la Sala de la Cooperativa de Figuerola es realitzarà l'acte central de la Diada. El Sr. Àngel Segarra, President de la FPCPAI, presentarà els actes del 20è aniversari de l'organització i donarà pas a la presentació del llibre "LA COVA DEL GAT MIL ANYS D'ENTERRAMENTS des del calcolític fins al bronze inicial" on intervindran els seus autors el Sr. Rafel Micó Pérez i el Sr. Roger Molinas Amorós.

Per finalitzar la Diada i com a tancament d'aquesta, tindrà lloc l'actuació musical de Maria Jacobs Trio.

Per assistir als diferents actes organitzats per la Fundació cal realitzar una inscripció prèvia escrivint un correu electrònic a — adriasegarragarriga@gmail.com —. 

En el cas de la visita teatralitzada, la reserva d'aquest acte la gestiona el Grup de Teatre Quin Batre! i podeu fer-la trucant al número de telèfon 669 422 259.
 


Comentaris

envia el comentari