La plaça Nova d'Alcover es transformarà en una gran taverna per la Fira de Bandolers

De l'11 al 14 d'octubre arriba la 16a edició de la Fira de Bandolers, on el teatre, la música i la gastronomia tindran tot el protagonisme. Sortegem 5 menús per la Gran Taverna dels Bandolers!

Els dies 11, 12, 13 i 14 d’octubre Alcover té , un any més, una cita amb els bandolers. Arriba així la 16a edició de la Fira de Bandolers, on es reviuran els segles XVI i XVII amb les diferents escenificacions teatrals. Per als quatre dies de fira,  s’han preparat una cinquantena d’actes destinats a tots els públics on grans i petits podran gaudir i passar-ho bé. A més, tenim en marxa al nostre perfil a Instagram @TarragonaDigital un sorteig de 5 menús individuals per a la Gran Taverna dels Bandolers que hi haurà a la plaça Nova! Per participar-hi, heu de seguir les instruccions al post a Instagram que es publicarà el dia 4 d'octubre a les 20.30 hores.

Enguany, la fira es presenta amb importants novetats. Una de les més destacades és que la plaça Nova serà el punt neuràlgic de l’entramat teatral.   Així doncs, passarà de ser una plaça a ser la Gran Taverna dels Bandolers, on el teatre i la gastronomia prendran tot el protagonisme. També hi haurà música en directe, ja que el grup ‘Fenya Rai’ amenitzarà l’ambient d’aquesta taverna. Aquest espai substituirà el tast de bandolers, el sopar popular que se celebrava en aquest indret, però des de l’organització consideren que aquest canvi fa evolucionar la fira.

Consulteu el programa d'actes de la 16a edició de la Fira de Bandolers d’Alcover.

També servirà com a punt de trobada de vilatans i visitants que podran gaudir d’una oferta gastronòmica amb productes de segell km 0 com plats de brasa, plats calents com sopa i estofat, cerveses artesanals, vins , tapes, cafès... i gaudir d’un bon lloc per menjar. Per altra banda, la plaça del Portal servirà també com a racó gastronòmic amb menjars elaborats (crepes, coques, pizzes...).

Imatge de la presentació de la Fira de Bandolers i la Festa Major d'Alcover, que s'ha dut a terme aquest dimecres en el municipi.
El regidor de Cultura, Martí Yebras, i la regidora de la Fira, Carla Miret, han presentat la programació. | J.G.

 

Una altra de les novetats és que la companyia teatral ‘La Resclosa’ celebra el seu 10è aniversari. Per tal de commemorar aquest fet, en aquesta edició de la fira deixen el Convent de les Arts per actuar al carrer amb un nou format: la roda del temps. La companyia també portarà l’espectacle ‘Històries i cançons a la taverna dels bandolers a la plaça Nova' i plantejaran als assistents un joc de paraules anomenat ‘El firat’.

Com a novetat d’enguany, també  s’incorpora un nou espectacle destinat al públic infantil: el conte bandoler.

Els dies de la fira també s’obrirà el racó del mercat d’artesania i productes de la terra que cada any aplega  uns 130 paradistes d’arreu del territori, en un espai que ocupa uns 300 metres lineals on el visitant pot degustar i adquirir tota mena de productes artesans i alimentaris.

Els actes més destacats de la Fira de Bandolers

Dijous 11 d’octubre s’inaugurarà la fira a les 19.00 hores a càrrec de Joan Olivella, Diputat dels Serveis d'Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona i més tard, s'inaugurarà l'exposició No oblidis el camí del pintor Jordi Isern. A la nit arribarà el ball de fira amb l'orquestra Hotel Cochambre a la plaça Nova.

Divendres dia 12 destaca la bicicletada popular i s’obrirà la Gran Taverna. A la tarda, conferència històrica: ‘Morells i Voltors. El bandolerisme a Alcover en l’època moderna’ amb el Dr. Valentí Gual.

Dissabte 13 la gimcana ‘La Bandolerada’ i la baixa d’Ornis  i diumenge dia 14 tindrà lloc la concentració de motos i la trobada de gegants. A la tarda, continuaran les representacions teatrals al carrer amb les disputes entre bandolers i la roda del temps de la Cia. La Resclosa.  

Després de la Fira de Bandolers, arriba la Festa Major 

Després de la Fira de Bandolers, els alcoverencs tenen uns dies per a descansar i agafar forces, ja que  el dia 19 d’octubre comença la seva festa major.  Tal com ha explicat el regidor de Cultura, Martí Yebras, «la Fira de Bandolers té una projecció més cap a la gent de fora i la festa major és una cosa més nostra». Així doncs, s’ha preparat una variada programació per poder gaudir dels actes tradicionals, la cultura popular i espectacles diversos.  

Una programació d'allò més variada

Divendres 19 d’octubre, a les 20.00 hores es durà a terme pregó de Festa Major a càrrec del grup de versions de rock alcoverenc ‘All Covers’.  A continuació, el foc i la sàtira seran els protagonistes del ball de diables i la lectura dels versots del Ball de diables bruixots d’Alcover. Les formacions musicals ‘Tapeo Sound Sistem’ i els pregoners clouran la nit de dissabte.

Els actes tradicionals i de cultura popular com el Ball de Dames i Vells i la processó amb la participació del seguici popular centraran els actes de dissabte 20 d'octubre al matí. A la tarda torna la Cercabirra i la música serà protagonista a les 22.00 hores amb Feliu Ventura i a les 24.00 hores, arriba el concert de Boikot, Lagrimas de Sangre i Dj.Buenri al Pavelló Municipal d'Esports.

Diumenge 21, al migdia, tindrà lloc la diada castellera amb els Xiquets de Reus, Xicots de Vilafranca i els Xiquets d'Alcover. A les 18.30 hores el moviment, els equilibris, l'humor i la peculiaritat de les relacions humanes arriba amb Envà a la plaça Nova, i la Cia. Teatre Sala Trono amb Pau Ferran i Oriol Grau portaran Al Sostre al Convent de les Arts.

Per acabar, dilluns 22 d'octubre,  concert de rock familiar amb Lali-begood i hi haurà tres espectacles amb les propostes Dis-Connect de Diego Sinniger; Incógnito de la Cia. Lali Ayguadé i Molar de Quim Bigas. Finalment, un piromusical clourà la Festa Major d'Alcover 2018.