Prop de 300 infants i joves participen en les activitats d’estiu del Patronat d’Esports de Valls

La primera setmana de juliol s’ha assolit aquesta xifra de participants que gaudeixen de l’activitat física combinada amb l’oci i l’aprenentatge
Prop de 300 participants en les activitats d'estiu del PME. | Cedida

 

El Patronat Municipal d'Esports de Valls va iniciar el passat dimecres 26 de juny les activitats esportives per aquest estiu amb més de 100 infants i joves d'entre els 6 mesos i els 18 anys.

 

Ara, la primera setmana de juliol, aquesta xifra de participants s’ha multiplicat per tres i ja en són prop de 300. Les activitats proposades tenen com a principal objectiu promocionar l'activitat física tot combinant esport, oci, diversió i també aprenentatge, tenint les instal·lacions del Centre Esportiu Municipal El Fornàs com a centre neuràlgic. 

 

Les activitats que es realitzen són el Mini Esportiueig, dirigit als menuts d'entre 4 i 6 anys; l'Esportiueig, activitat poliesportiva per als nens i nenes de 6 a 11 anys; i el Campus de natació, per infants i joves dels 8 als 18 anys, on es fan activitats per a la millora i perfeccionament dels diferents estils natatoris, realització de circuits d'habilitats i coneixement d'altres disciplines esportives que es desenvolupen en aquest medi com waterpolo, travessa, elaboració de begudes isotòniques, inici al triatló, iniciació a la monoaleta, caminades...

 

Una altra activitat d'estiu són els tradicionals cursets de natació, amb una durada de dues setmanes i en dos torns. Aquesta és una altra de les activitats estrella dels estius al Fornàs.

 

Els cursets ofereixen nivells d'aprenentatge per a totes les edats. Els més petits participen en el nivell de preescolar, adreçat a infants de 3 i 5 anys. És el moment de familiaritzar-se amb el medi aquàtic i es comença a la piscina petita. El nivell d'iniciació, per la seva banda, vol aconseguir una autonomia en el medi i l'aprenentatge de les habilitats motius bàsiques aquàtiques i l'aprenentatge dels moviments dels diferents estils natatoris.

 

Activitat aquàtica per als nadons

El PME també ofereix l'activitat aquàtica per a nadons, dirigida als més menuts, entre 6 mesos i 3 anys, que realitzen les sessions acompanyats d'un adult, preferiblement el pare o la mare. L'activitat pretén familiaritzar el nadó amb el medi aquàtic i aprofita el lligam afectiu com a eina de treball. 

 

Per altra banda, durant el mes de juliol, té lloc el Tastet d'estiu. Es tracta d'un programa d'activitats que va néixer fa un parell d'estius amb l'objectiu de conèixer i iniciar-se a la gimnàstica hipopressiva i al ioga Iyengar. En total hi participen una cinquantena de persones que van esgotar les places disponibles al cap de poques setmanes.