Puigneró a la reunió al Consell Comarcal de l'Alt Camp

El Govern invertirà un milió d'euros a l'Alt Camp pel desplegament de la fibra òptica

Ho ha anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en una reunió amb els alcaldes de la comarca

Jordi Puigneró, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, s'ha reunit avui dijous 30 de gener al migdia amb els alcaldes de l'Alt Camp a la seu del Consell Comarcal. El motiu de la trobada ha estat per explicar el projecte de desplegament de fibra òptica de la Generalitat, gestionada per Xarxa Oberta de Catalunya, per tal de fer arribar la xarxa a totes les comarques del país aquest 2020.

En aquest sentit, amb una inversió de més d'un milió d'euros, es desplegaran 26,6 quilòmetres de xarxa de fibra òptica a l'Alt Camp. Aquesta actuació connectarà la capital, Valls, i els nuclis de població de Bon Sol i Picamoixons. El desplegament també permetrà deixar a punt de connexió interurbana els municipis de Rodonyà, Vila-rodona, Montferri, Bràfim, Alió i la Riba. A més, el projecte preveu fer arribar la fibra òptica als polígons industrials d'Entar (Alió) i de les Planes de la Serra (Vila-rodona).

Connectar totes les capitals de comarca

El Govern de la Generalitat va aprovar el passat mes d'octubre el pla per finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica en totes les capitals de comarca. Aquest 2020 s'assolirà la cobertura de 6,4 milions d'habitants, que representa el 84% de la població de Catalunya.


Comentaris