Mònica Terribas dirigint el programa 'El Matí de Catalunya Ràdio'

'El matí de Catalunya Ràdio' guanya el Premi Cristina Requena i Giró de Periodisme 2020

Els premis guardonen els treballs periodístics que afecten a la ciutat de Valls i l'Alt Camp

'El matí de Catalunya Ràdio' ha estat guardonat amb el 34è Premi Cristina Requena i Giró de Periodisme, que atorga la Fundació Ciutat de Valls, pel reportatge 'La covid-19 a les residències: tres casos diferents', dirigit per Mònica Terribas i emès el 24 d’abril passat.

El jurat valora «el tractament informatiu, rigorós i ben contrastat» que el programa va donar a «un tema tan sensible  com l’afectació  de la  pandèmia de la Covid-19 en les residències de gent gran». El premi té caràcter nacional i guardona la realització i difusió de treballs, amb mèrit qualificat, que afectinValls i la comarca, o reconèixer una trajectòria que s’hagi destacat en la promoció de treballs periodístics de  Valls i l’Alt Camp.

El reportatge guardonat reflecteix com es convivia amb la  Covid-19 en tres residències de  Valls el dimecres 22 d’abril, vigília de Sant Jordi: la residència Alt Camp, amb les  90 persones que hi vivien aïllades per un positiu; la residència Montserrat Cuadrada, sense cap infectat pel virus, i la residència Ballús, intervinguda després que el coronavirus s’hi instal·lés i  s’emportés la vida d’una  vintena de persones, i infectés la resta, inclosos la majoria dels seus professionals.


L’equip d''El matí de Catalunya Ràdio' va visitar els tres centres i la periodista Mònica Terribas en va deixar testimoni en l’article 'Dins de casa de la nostra gent gran: tres residències', on recordava "la realitat de tres centres on la sort d’aquesta dissort ha jugat amb el destí i la vida de moltes persones de maneres ben diferents"