Museu d'Alcover

El Museu d'Alcover es prepara per a les Jornades Europees de Patrimoni

Les JEP són la millor manera d'aconseguir la implicació social en la salvaguarda i valoració dels espais patrimonials del territori

Un any més, el Museu d'Alcover participarà en les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya.

Les JEP normalment se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. En aquestes dates, palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics, i altres espais patrimonials, obren les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni.

Enguany, les Jornades Europees de Patrimoni arrencaran el divendres 9 d'octubre i s'allargaran fins al dilluns 12.

El Museu d'Alcover oferirà dues activitats

El divendres 9 d'octubre a les 20.00 hores es realitzarà la inauguració de l'exposició 'El silenci dels paisatges' de Jordi Isern al Museu d'Alcover, a càrrec de Robert Figueras Roca, Alcalde de l'Ajuntament d'Alcover i Jordi Agràs Estalella, director territorial de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La  presentació es farà a la sala d'actes de Ca Cosme per a garantir les mesures de seguretat, hi haurà aforament limitat. Seguidament amb grups reduïts es podrà visitar l'exposició a la sala temporal del museu.

«És indescriptible expressar amb paraules l'emoció que sento quan estic immers en un paisatge o en un espai natural en un moment determinat, acompanyat del silenci. Curiosament és un silenci que em parla i així, em transmet serenitat, pau interior, harmonia, tranquil·litat, benestar i energia comparteix l'artista autor de l'exposició», Jordi Isern.

L'exposició 'El silenci dels paisatges' romandrà oberta de dimarts a divendres de 10.00 hores a 14.00 hores. Dissabtes, diumenges i festius de les 11.00 hores a les 14 hores i de 17.00 hores a les 21.00 hores.

Museu d'Alcover
S'oferirà una visita guiada sota el títol 'BANDOLERS, PEDRES I PALAUS' | Museu d'Alcover

Del 10 al 12 d'octubre s'oferirà una visita guiada amb tast de km 0  amb el patrocini de Cervesa Rosita, l'artesana dels gourmets' i La Torreta, avellana negreta. Sota el títol 'BANDOLERS, PEDRES I PALAUS' s'amaga un ric patrimoni i petites històries per descobrir un gran llegat.

Es tracta d'una visita combinada per gaudir d'un interessant i variat itinerari urbà que comença per conèixer l'època dels bandolers. Aquests personatges llegendaris ens traslladen al Renaixement, l'època de màxima esplendor de la vila i escenari ideal per on passejar i trobar-hi molts relats.

Amb 'PEDRES' es fa referència als sorprenents fòssils marins del triàsic, pedres amb uns senyals perfectes de la vida a l'antic mar de les muntanyes de Prades de milions d'anys enrere i que encara es guarden.

A més, en cada vila i ciutat es conserven cases majestuoses que en silenci, expliquen els seus secrets, per això, a la planta noble de ca Batistó retrocedirem en el temps i escoltarem atentament què ens explica.

Museu d'Alcover
La reserva es pot realitzar al web del Museu d'Alcover o trucant per telèfon | Museu d'Alcover

Les visites són gratuïtes i es realitzaran en torns amb un aforament limitat de 10 persones per tal de garantir les mesures de seguretat i higiene estipulades. Per assistir-hi és imprescindible realitzar la reserva prèvia de la plaça a la web del Museu d'Alcover o per telèfon trucant al 669-580-598 o al 696-982-789.

La durada de l'activitat és d'una hora i mitja i els horaris de les sessions són:

— Dissabte, a les 11.00 hores i a les 19.00 hores.
— Diumenge, a les 11.00 hores i a les 19.00 hores.
— Dilluns, a les 11.00 hores.

Les Jornades Europees de Patrimoni a Alcover també han estat possibles gràcies a la col.laboració de Camins Km0, turisme cooperatiu, sostenible i local.

Museu d'Alcover
Les visites són gratuïtes i es realitzaran en torns amb un aforament limitat | Museu d'Alcover