Més del 60% de l’orgue de Valls ja s’ha construït i s’instal·larà a l’església de Sant Joan després de l’estiu

Els treballs de construcció van a càrrec del mestre Gerhard Grenzing
Les primeres imatges de l'orgue de Valls en construcció! | Pere Toda

Tot i la incertesa que plana sobre el possible trasllat de la celebració de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls al febrer de l’any 2022 a causa de la pandèmia de la Covid-19, els diversos preparatius dels elements que configuraran l’eix troncal de l’esdeveniment avancen a bon ritme. És el cas de l’orgue que s’ubicarà a l’interior de l’església de Sant Joan de la capital de l’Alt Camp, 80 anys després que l’antic fos destruït a l’inici de la Guerra Civil espanyola.

Els treballs de construcció de l’instrument es duen a terme al Papiol, al Baix Llobregat. En aquest sentit, l’empresa del mestre Gerhard Grenzing ha reprès els treballs després del confinament dels darrers mesos, i a dia d’avui ja hi ha més d’un 60% de l’orgue fet i, fins i tot, es poden sentir les primeres notes musicals. En total són 2.400 tubs i més de vint registres.

La seva instal·lació, al setembre

L’orgue vallenc s’està construint simultàniament amb un altre instrument que s’emplaçarà a la catedral de Praga. El de Valls, però, tindrà la particularitat que la seva façana espectacular i esdevindrà un dels més alts d’Europa amb prop de 15 metres. Alhora, les dues colles castelleres i el campanar tindran un protagonisme destacat en l’estètica.

Segons expliquen des de l’empresa encarregada d’executar els treballs, ara s’està procedint a la seva construcció a l’interior d’una nau industrial, i aquest estiu serà desmuntat per tal que, a partir del setembre, sigui instal·lat definitivament a l’interior de l’església de Sant Joan. Allà s’acabaran de fer tots els ajustaments i es preveu que el 20 de desembre, durant la programació nadalenca de la ciutat, es pugui inaugurar com a previa les Festes Decennals de l’any de 2021.

Equip que construiex l'orgue de Valls | Pere Toda

Més de 400 padrins aconseguits

Per la seva banda, la tasca de recaptació de padrins que ha de permetre finançar el projecte avança a bon ritme. Així, des de la Comissió Ciutadana de l’Orgue de Valls afirmen que a dia d’avui la campanya popular de col·laboració i mecenatges ja compta amb més de 400 padrins i padrines i uns 320 tubs apadrinats.

"Agenda: Ja es poden reservar les entrades gratuïtes pels festivals d'estiu de Valls!" "El destacat reclam turístic que aquest estiu estrena l'Alt Camp!"