Valls destinarà 1,5 milions d'euros a renovar l'enllumenat del Polígon Industrial

L'execució de la primera fase durant el 2020 suposarà complir amb el 40% del total del projecte aprovat

L'any 2020 portarà nou enllumenat al Polígon Industrial de Valls. El projecte, plantejat en diverses fases, suposa una inversió de gairebé 1,5 milions d'euros i l'any vinent s'executarà la primera etapa, pressupostada en 604.000 euros, que comportarà actuar en sis dels carrers principals de la zona.

En concret, es modernitzarà l'enllumenat als carrers Artesans, Licoristes, Curtidors i Basters, i també a bona part de la rambla de Palau de Reig de Dalt, així com un sector del carrer Blanquers.

Aquesta primera fase, per a la que l'Ajuntament de la capital de l'Alt Camp ha sol·licitat finançament al Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya i que a la vegada s'inclourà en el pressupost municipal, suposarà la renovació amb tecnologia LED de 307 fanals. Amb el nou sistema, s'augmentarà la sensació d'il·luminació, es reduiran les avaries i es disminuirà en un 80% el consum energètic.

Un dels punts més destacats del projecte és la renovació dels quadres elèctrics, que inclouran un nou sistema de telegestió per control remot. Això permetrà obtenir dades en temps real del consum, automatitzar les hores d'encesa i graduar la potència de l'enllumenat. També es podran detectar les avaries de manera instantània per poder actuar amb rapidesa. Per últim, el projecte també preveu instal·lar 80 fanals nous per reposar els que estan malmesos.