Sortida nocturna per gaudir del campanar d’Alcover sota els estels

Aquest divendres, dia 13 de juliol a la nit, s’ha organitzat una visita a l’església Nova
La visita començarà a les 22.00 hores i es pujarà al campanar inacabat de l'església Nova d'Alcover. | Cedida

 

Aquest divendres, dia 13 de juliol, Alcover proposa una activitat d’allò més estiuenca i original. I és que tots aquells que ho desitgin podran gaudir d’unes vistes úniques i privilegiades, que durant el dia no es poden veure d’igual manera. Es tracta d’una visita guiada en horari nocturn on s’anirà a l’església Nova i es pujarà al famós campanar inacabat del poble. La sortida començarà a les 22.00 hores i tindrà una durada d’una hora, per finalitzar a les 23.00 hores.

L’objectiu és descobrir un espai ocult passejant entremig d’arcs i voltes de maó despullats de qualsevol revestiment, passadissos amagats, petits espais amb maquinàries en desús... fins a arribar al campanar inacabat on gaudir de l’esplèndida panoràmica d’una de les esglésies amb façana renaixentista, més representativa dels inicis de l’Escola del Camp de Tarragona.

 

Tots aquells interessats en participar d’aquesta visita hauran de reservar plaça prèviament. S’hi poden apuntar persones de totes les edats. Les inscripcions es poden fer trucant al telèfon 977 84 64 52 o enviant un correu electrònic a museualcover@alcover.cat. L’activitat té un cost de dos euros i és gratuïta pels infants menors de 10 anys.  

 

L'església inacabada

L'església Nova d'Alcover presenta una gran singularitat donat que no té el campanar acabat. Es diu que la construcció de l’edifici es va començar cap a l’any 1578, tal com s’indica en el seu interior, però realment l’obra es va iniciar anys més tard (el 1594) i es va acabar totalment l’any 1630. Més d’un segle més tard, el 1795, la part superior del campanar va caure i es van fer les obres per tal de reconstruir-lo, però anys més tard van ser interrompudes, segons es diu, per divergències entre el batlle i el rector de l’època.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!