Assistents a la roda de premsa d'avui

Una empresa regalarà 700 tests d'antígens per a la represa castellera de la Festa Major de Sant Joan de Valls

Els tests es faran al 100 castellers en els 4 assajos de les colles, l'actuació i una setmana després

L'empresa  Nesapor Europa, especialitzada en productes d'anàlisi i subministraments per a laboratori,  regalarà700 kits de  test d'antígens de la Covid-19 per a la prova pilot que permetrà que els Xiquets de Valls aixequin per la Festa Major de Sant Joan els primers castells de la represa. En aquest sentit, la companyia aportarà el material suficient per als  100 castellers de les dues colles que participen en l'estudi clínic impulsat per l'Ajuntament de Valls, el Pius Hospital i l'Àrea Bàsica de Salut.

El protocol preveu que es testi a tots els castellers que prenen part de l'actuació en 6 ocasions durant el mes de juny. En concret, s'efectuaran els tests d'antígens durant les quatre jornades prèvies d'assaig, els dies 4, 11, 18 i 21 de juny, el mateix dia 24 a l'actuació de la plaça del Blat i, per últim, una setmana després de la Festa Major de Sant Joan, per avaluar el  contagi potencial.

Pel que fa al test, ha estat validat tant per ús hospitalari com en  cribratges de persones asimptomàtiques en grans esdeveniments. Alhora, els tests destaquen per una  especificitat del 100%  i una sensibilitat superior al 95%, es poden obtenir els resultats en menys de 15 minuts i permet detectar la presència del virus així com de les seves principals variants.