Comencen els treballs per evitar nous despreniments davant del Museu Casteller de Valls

Després d’examinar el lloc, els tècnics municipals han confirmat que la caiguda del mur no ha afectat l’estructura dels arcs

Aquest divendres al matí, els tècnics municipals de Valls, han examinat la zona on va caure un pilar situat al costat del Museu Casteller. Un cop feta aquesta tasca, han pogut confirmar que l’incident que va tenir lloc aquest dijous 6 de setembre no ha afectat l’estructura dels arcs. Tot i això, aquest migdia, començaran a fer els treballs per tal de garantir l’estabilitat dels arcs medievals, segons han informat des de l’Ajuntament de Valls.

Les obres, que comencen de manera immediata, es duen a terme amb l’objectiu d’evitar nous despreniments i a la vegada assegurar l’estabilitat dels arcs fins a l’execució, en una fase posterior, dels treballs previstos per a la seva recuperació patrimonial completa. 

Els arcs que hi ha a la plaça on va caure el pilar, són dos arcs medievals apuntats, sobreposats un sobre l’altre. Es troben ubicats just davant de l’edifici del Museu Casteller, però no tenen res a veure amb l’equipament. Des de l’Ajuntament vallenc també han aclarit que la caiguda d’aquest pilar no ha causat cap destrossa en l’edifici del museu. Únicament va quedar danyada part d’una tanca que delimitava la zona dels arcs.

El pilar que va caure aquest dijous és de petites dimensions i formava part de les restes de l’enderrocament executat en la fase d’esponjament de la zona per obtenir el solar per al Museu Casteller. Aquestes restes es van conservar perquè contribuïen a la subjecció dels arcs.

L’Ajuntament ja havia previst recuperar patrimonialment aquests arcs medievals d’acord amb les indicacions de la Comissió de Patrimoni i del departament de Cultura de la Generalitat.

La causa més probable de l’ensorrament del pilar és la pluja que ha caigut aquests dies a Valls, que es va intensificar ahir a la tarda, segons s'apuntava des del consistori. En conèixer la notícia aquest dijous, la regidora d’Actuacions Públiques, Barri Antic i Patrimoni, Judit Fàbregas, i tècnics municipals es van desplaçar ràpidament al lloc dels fets per analitzar-ne l'abast. 


Comentaris