GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

«Boladís o mort», el nou vídeo promocional de la beguda de la Festa Major de Valls

El Boladís està elaborat amb granissat de llimona, anís sec i un bolado, un dolç típic de la ciutat

 

 

Un any més, la beguda més vallenca i típica de la Festa Major de Sant Joan, el Boladís, té vídeo promocional. Com ja és tradicional, el conegut Dalí de Valls protagonitza el curtmetratge que, aquest cop, porta per títol «Boladís o mort» i té una durada d'1 minut.

 

La història del vídeo està basada en «fets reals» i l'argument tracta del combat entre la figura de la mort i el Boladís, defensat pel Dalí de Valls. Finalment, la beguda de la Festa Major és qui venç la mort, i el vídeo s'acaba amb Dalí fent la proclama de la Festa Major, el Boladís i fent un homenatge a Che Guevara.

 

La Boladissada, que sera serà aquest dijous, 20 de juny, a les 20.00 h a la plaça de la Zeta, donarà el tret de sortida a la venda i consum del Boladís en els diversos establiments de Valls, com El Safareig, Antic Terrassa, La Pèrgola, Bar Bruch, Magatzem del Vermut, La Turba i les diverses barres dels concerts de l'aparcament del Barri Vell.

 

L'any 2006 es recupera el bolado

La beguda popular de la Festa Major de Valls està elaborada amb granissat de llimona, anís sec i un bolado, un dolç típic de la ciutat. El Boladís es va crear a partir d'un taller de recuperació del bolado que es va fer el 28 abril de 2006 al Casal Popular La Turba. D'aquesta manera va sorgir la idea de recuperar la presència del bolado a Valls, amb la intenció també d'actualitzar la forma tradicional de com es consumia originàriament, amb aigua i anís. 

 

A partir del 2008 el Boladís es va fer més popular gràcies al vídeo promocional que cada any protagonitza el Dalí de Valls. Des de l'any 2012 el primer dia de les festes també s'organitza la Boladissada Popular i la beguda es pot trobar en diversos establiments durant cada dia de la Festa Major.

 

Potser també t'interessa: