El 14 i 15 d'abril, els dies crítics de coronavirus al Camp de Tarragona

Es van registrar 97 positius i 22 morts en un sol dia
El 14 i el 15 d'abril, els dies amb més morts i més positius per coronavirus a Tarragona | cedida

Ara que les xifres estan molt més estabilitzades, és moment de mirar enrere i fer balanç de l'evolució del coronavirus i la seva incidència a les comarques de Tarragona. El Departament de Salut ha fet públiques les dades dels casos positius i defuncions, per dia i per regió sanitària a Catalunya, mostrant quins són els dies en què hi va haver més nous casos positius i més morts per Covid-19 des de mitjans de març fins a dia d'avui.

Al Camp de Tarragona els dies més tràgics van ser el 14 i 15 d'abril. El dimarts 14 d'abril hi va haver el rècord de morts per coronavirus, 22 defuncions en un sol dia. Pel que fa al rècord de casos positius en un dia, es va registrar el 15 d'abril, amb 97 casos. A més, hi va haver dos dies més en què en un sol dia es van comptabilitzar més de 90 casos positius en coronavirus, el 30 de març, amb 93 casos, i el 3 d'abril, amb 95.

En canvi, a les Terres de l'Ebre des de l'inici de la pandèmia han tingut xifres més baixes i sense repunts destacables. A l'Ebre, el 2 d'abril va ser el dia en què es van registrar més morts, 4 persones. El dia amb més casos positius va ser el 18 de març, amb 31 positius en un dia. De fet, a les Terres de l'Ebre només han superat els 10 positius en un sol dia en set jornades, el 17 de març (12 casos), el 18 de març (31 casos), el 19 de març (16), el 21 de març (10), el 22 de març (11), el 23 de març (12) i el 24 de març (17). 

El Departament de Salut va decidir canviar el mètode de recompte de morts el 16 d'abril, quan va decidir incorporar les dades de les funeràries, ja que fins llavors només es comptaven el nombre de defuncions en hospitals. Aquest canvi de fórmula va disparar les xifres i les va gairebé duplicar, ja que des de llavors es van començar a comptar els morts en residències i en domicilis, a més dels de centre hospitalaris.

"Última hora: Cara i creu pel que fa a les defuncions i contagis per coronavirus a TGN" "Inversió milionària del govern espanyol per millorar l'N-420 a TGN"