Pla detall d'un treballador de residència amb una usuària, a Tarragona

Un total de 14 residències del Camp de Tarragona i l'Ebre estan en situació greu de coronavirus

Són cinc geriàtrics més respecte la setmana passada, quan n'hi havia nou

Una total de 14 residències de gent gran es troben en situació greu de coronavirus, segons el Departament de Salut. D'aquestes, una dotzena estan situades al Camp de Tarragona, mentre que dues més són a les Terres de l'Ebre. Són un total de cinc residències més respecte la setmana passada, quan tan sols hi havia 7 geriàtrics en situació greu al Camp de Tarragona.

El Departament de Salut classifica les residències d'arreu del territori català —en les quals hi viuen aproximadament unes 55.000 persones— per colors: vermell per aquelles que encara no han controlat l'epidèmia, taronja per aquelles que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd  per als centres que no tenen cap cas positiu de Covid-19. 

Pel que fa a la situació a les nostres comarques, tenim 41 residències en color verd al Camp de Tarragona i 12 a l'Ebre; 7 residències en color taronja al Camp i 4 a l'Ebre, i finalment 12 residències en color vermell al Camp de Tarragona i 2 a les Terres de l'Ebre. 

Fins aquest dimarts, 12 de gener, un total de 4.409 persones han mort per Covid-19 a les residències catalanes, —20 de les quals en els darrers set dies—, sense comptar els residents que han mort en hospitals o centres hospitalaris. La regió sanitària Metropolitana Nord és la que acumula més residències qualificades en color vermell (26), tres més que la setmana passada, seguida de la regió Metropolitana Sud, amb 23 residències en vermell —quatre més que fa set dies—. A la Catalunya Central hi ha 17 centres en color vermell.