Imatge d'arxiu del Port de Tarragona

El Port de Tarragona programa tres activitats culturals per escoles i esplais

Les activitats s'hauran de reservar prèviament|Les activitats estan pensades per a tots als cursos, des d'infantil fins a primària

El Museudel Port de Tarragona ha preparat un seguit d'activitats culturals dirigides a escoles i esplais. Es tracta de tres propostes, ubicades dins el programa pedagògic del Port, que han estat pensades per a infants des d'Educació Infantil fins a sisè de Primària.

El nou espai cultural porta el nom de ‘Novetat Educa Digital’, on el portal ha adaptat algun dels seus tallers més emblemàtics, per seguir treballant la temàtica al voltant del Port i de la mar. Entre altres, s'inclouran vídeos explicatius i un joc multimèdia interactiu per posar en pràctica els coneixements apresos.

El Port de Tarragona ha declarat que des del Museu s'ha treballat per poder oferir aquesta activitat, «conscienciat del nou escenari en el qual vivim, adaptant-se i fent un salt qualitatiu a les seves ofertes».

Activitats virtuals, però amb reserva prèvia

Les escolesesplais que vulguin ser partícips de les activitats del Port hauran de fer una reserva prèvia enviant un correu electrònicmuseuport@porttarragona.cat o bé trucant al telèfon 977259434. Quan s'hagi rebut la sol·licitud, la persona interessada rebrà les credencials de connexió per poder accedir.

Es tracta d’activitats engrescadores pensades perquè la canalla accedeixi a uns continguts atractius i puguin gaudir de la nova experiència educativa al voltant del Port. La nova oferta educativa del Museu del Port es pot consultar a la pàgina web del Port de Tarragona.

Tres activitats amb el mar i la pesca com a protagonistes

La nova proposta cultural està formada per tres activitats. La primera, sota el nom de 'Observatori Blau', està adreçada a estudiants des de quart fins a sisè de Primària, que descobriran quins són els animals i les seves tipologies que es pesquen a la costa mediterrània, així com els sistemes de pesca emprats i com se subhasta el peix.

La segona activitat cultural, ‘En sabràs la tira’, està adreçada als més petits, a Educació Infantil. Els escolars gaudiran d'un conte explicat pel Marcel i la Marina, els personatges que els guiaran pels racons del Port, acabant amb un joc multimèdia per demostrar els coneixements assolits.

Per finalitzar, la darrera activitat oferta pel Museu del Port és ‘Una de pirates’ destinada a alumnes de primer, segon i tercer de Primària. Aquesta vegada el pirata Dragut els convida a viure una aventura que els convertirà en veritables corsaris o pirates i podran esbrinar com vivien les tripulacions als vaixells.

Tota una oferta cultural que ha estat ideada pel Port de Tarragona amb la intenció de seguir promocionant i divulgant la cultura mediterrània i pesquera, des d'un dels ports més importants de tot l'estat. Tot això, davant una situació difícil i canviant on és important seguir inculcant valors entre els més petits.


Comentaris