L'Arquebisbat de Tarragona trasllada a Fiscalia la investigació sobre els possibles abusos a menors

L'arquebisbe Joan Planellas ha fet públic que ha entrat en funcionament l'oficina de prevenció i protecció d'abusos de l'Arquebisbat

Novetats importants sobre la investigació interna oberta per l'arquebisbe Joan Planellas arran de la denúncia pública, feta per aquest mitjà, de presumptes casos de pederàstia a la cúria tarragonina. Aquest dijous, 4 de juny, monsenyor Planellas ha fet públic, mitjançant un comunicat, la implementació de l'oficina de prevenció i protecció d'abusos de l'Arquebisbat de Tarragona

Aquesta oficina, que estarà formada per tres professionals laics, la psicòloga Inés Virgili, la treballadora social, Carmen Cumplido, i l'advocat Carles Ferrer, vol ser «un mitjà per al reconeixement, la protecció i ajuda a les víctimes i la prevenció d’aquest tipus d’abusos a l’Església» .  L’oficina estarà coordinada pel promotor de justícia de l’Arquebisbat, mossèn Albert Fortuny.

Es podrà entrar en contacte amb aquest organisme mitjançant «un correu electrònic oficina.abusos@arqtgn.cat i un número de telèfon 977 22 96 30 que estarà disponible les 24 hores del dia».

Mossèn Josep Maria Font i mossèn Francesc Xavier Morell

Així mateix, i en referència als casos denunciats públicament per TarragonaDigital dels dos sacerdots tarragonins, mossèn Josep Maria Font i mossèn Francesc Xavier Morell, l'Arquebisbat ha assegurat que «fa uns mesos es van iniciar i finalitzar uns informes amb relació a tots dos mossens motivats per la voluntat de l’Arquebisbe Joan en esclarir, davant les notícies aparegudes, si hi havia cap motiu pel qual fos necessari una acció penal sobre ells. La conclusió és que no s’ha trobat prova delictiva que, canònicament, els incrimini penalment».

Ara bé, tot i aquesta lectura en consonància amb el dret canònic, el dret que regeix a l'església catòlica, monsenyor Planellas també ha fet públic que «el passat dia 25 de febrer, es va traslladar tota la informació que té l’Arquebisbat i les diligències fetes amb relació a aquests mossens, a la Fiscalia provincial perquè, si ho creu necessari, pugui realitzar les diligències i investigacions oportunes».

El prelat tarragoní ha assegurat que «amb voluntat sincera de màxima pulcritud en qüestions de gravetat, com són els possibles delictes a menors, vull col·laborar plenament com a primer interessat perquè s’imposi la veritat i la justícia. Al mateix temps demanem que, si no es demostra el contrari, es respecti en tot moment l’honorabilitat d’aquests dos preveres».

"Última hora: Noves dades de morts i infectats per coronavirus a Tarragona" "Espantosa dada: Revelen el percentatge d'agressions als fills durant el confinament"