Associació d'Empresaris de Tarragona

L'Associació d'Empresaris de Tarragona demana una resposta unitària per sortir de la crisi del coronavirus

El grup ha enviat una carta oberta a tots els partits polítics de la ciutat amb un decàleg amb propostes i peticions

L'Associació d'Empresaris de Tarragona clama una proposta de reactivació econòmica del sector industrial. El grup, format per representants de diferents sectors econòmics del Camp de Tarragona, com el de l'oci nocturn i el de botiguers, entre altres, ha enviat una carta oberta a tots els partits polítics que conformen el Ple de l'Ajuntament de Tarragona, en què es demana un consens polític per concretar mesures urgents per reimpulsar les empreses del territori, que s'han vist afectades per la crisi del coronavirus.


Segons ha explicat el mateix president de l'Associació, Sebastià Cabré, la pandèmia de la Covid-19 va trastocar de dalt a baix tota la societat, situant l'horitzó en un problema, una crisi, dividit en dues parts. La primera part va consistir a parar el cop, assistir a tots els malalts i positius i realitzar el millor tractament possible, intentant abastir, de la millor manera possible, a tots els centres hospitalaris amb el millor equipament i el personal més eficient.


«Ara és l'hora de fer front a la segona part del problema», declara Cabré, que apunta que la solució passa per una política conjunta i de consens no només entre tots els partits polítics de Tarragona, sinó també estrenyent vincles de col·laboració entre les diferents poblacions del Camp de Tarragona, per re-potenciar el sector empresarial i turístic del territori. «Una estructura d'àrea metropolitana, per exemple, seria una bona manera de funcionar», apunta el president.

El turisme esportiu, una oportunitat

En aquesta carta oberta que l'Associació d'Empresaris ha adreçat als partits, de fet, s'hi adjunta un decàleg de propostes i peticions, que des del sector es creu que són primordials per fer front a la crisi.


Entre d'altres, Cabré ha destacat la importància de prioritzar iniciatives que ja es trobaven en marxa, però que han quedat suspeses. És el cas del Club Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center, des d'on Cabré ha explicat que, el que va començar com a camp de golf, ha anat incorporant instal·lacions i equipaments que l'han convertit en un complex esportiu de primera categoria, i que s'hauria de potenciar.


«Tarragona és una de les destinacions per a practicarturisme esportiu més important, i la ciutat no ho valora», relata el president, que assegura que seria una molt bona línia a seguir per re-potenciar el turisme esportiu, a través del club de golf i d'altres indrets, en un projecte que ja era vigent però que va quedar paralitzat. Per altra banda, Cabré també ha denunciat que altres àmbits turístics més consolidats, com el dels càmpings, també es troba descol·locat.

Obrir les portes al Mediterrani

Una altra de les mesures necessàries, segons els empresaris tarragonins, és el de recuperar el front marítim, incloent-lo com a projecte verd dins el pacte verd Europeu, o 'Green Deal'. Des de l'antiga Tabacalera fins a l'Arrabassada, tot l'espai marítim s'ha de convertir en un eix que obri, definitivament, la ciutat a la Mediterrània. «És el projecte singular que hauria d'afrontar el nostre ajuntament en aquests pròxims anys», expliquen des de l'entitat.

Promoure l'ocupació dels locals

Per últim, un dels projectes que el vicepresident de l'Associació d'Empresaris de TarragonaHéctor Álvarez, creu que s'hauria d'impulsar, és el d'elaborar un pla estratègic per alcomerç. Segons ha explicat Álvarez, en algunes poblacions, com a Barcelona, s'aposta perquè els baixos dels edificis siguin ocupats per persones perquè hi vagin a viure. «Nosaltres no estem en contra de l'ocupació, però creiem que de cara al comerç no és una bona iniciativa», ha explicat Ávarez.


Tot i que aquest pensament encara no s'aplica a Tarragona, Álvarez ha destacat la importància d'apostar pel comerç local, perquè les empreses que s'ubiquen als baixos dels carrers de la ciutat hi persisteixin. «Tenim grans potencialitats, i les botigues donen molta vida a Tarragona, no només beneficis econòmics», ha declarat el vicepresident, que també ha denunciat la tendència general del consum. «Com ara tot es compra per internet, ens acabarem carregant el comerç local», ha denunciat l'empresari.


D'aquesta manera l'associació demana que des de l'administració local es potenciï l'ocupació dels baixos dels edificis per part d'empreses. En definitiva, que es creï una resposta unitària, política i institucional, per acabar sortint de la crisi, de la millor manera possible.


Comentaris